2019. november 15. // Albert, Lipót névnap

Bernáth kontra Hartmann / A szocialista politikus kijelentéseiről a helyi televízióban

2008. április 6. 19:45
Bernáth Ildikó, a Fidesz parlamenti képviselője szerit Hartmann Ferenc, az MSZP városi elnöke súlyos kijelentéseket tett a városi televízióban, s mint mondja ez nem méltó egy demokratikus párt tagjához. A Fidesz arra szólította fel Hartmannt, hogy célozgatás helyett, legyen férfi,  álljon ki a nyilvánosság elé, és egyértelműen nevezze  meg, melyik harmincas évekbeli német párttal azonosította a Polgári Szövetséget, az említett televíziós műsorban.
A Veszprém Televízió március 31-i közéleti magazinjában a kialakult politikai helyzetről kérdezte a műsorvezető Hartmann Ferencet, az MSZP városi elnökét. A népszavazás kapcsán Hartmann a következőket mondta: „Azt a módszert, amelyet a Fidesz vezette ellenzék alkalmaz, a történelem során már használták mások is. A harmincas évek elején Németországban történt az, hogy kisebb nagyobb ügyekben népszavazásokon kezdték elverni az éppen kormányon lévőkön a port, és felmutatták azt, hogy ha bennünket választotok, rendet teszünk. Rend lett, e én azt gondolom, ebből a rendből Európában és Magyarországon senki sem kér.”

Bernáth Ildikó, a Fidesz országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón szólította fel Hartmann Ferencet, hogy sanda célozgatások helyett, nevezze meg, melyik pártra gondolt.

Az országban kialakult kormányválság kapcsán, a sajtótájékoztató után a vehir.hu kérdésére Bernáth Ildikó elmondta, hogy az MSZP-SZDSZ hat éves kormányzása után az a véleményük, hogy az ország egyre súlyosabb helyzetbe kerül. Már nem csak szociális, hanem gazdasági válság is érzékelhető. A Fidesz szerint, ha a jelenlegi kormánykoalíció a biztos többséggel sem tudta a nemzet javát szolgálni, akkor kisebbségben kérdéses, hogy mit érhetnek el. Bernáth Ildikó hozzátette, hogy ha úgy hozná az elkövetkező időszak, hogy előrehozott választásokat kellene tartani, akkor a Fidesz Magyar Polgári Szövetség nyugodt szívvel indulna el, hiszen az Erős Magyarország programra építve egy kormányprogramot is el tudnak készíteni. Egyelőre konkrétumokat nem kívánt mondani, hiszen ahogy fogalmazott, jelenleg nem hogy naponta, hanem óránként változik a két kormánypárt egymáshoz való viszonya, biztosat talán április végén, a liberális miniszterek akkorra tervezett lemondása után tudhatunk.

Füssy Angéla

További cikkek

Új veszprémi kerekasztal alakult a Jutasi lakótelepen
Új veszprémi kerekasztal alakult a Jutasi lakótelepen
A Jutasi úti lakótelepen működő oktatási és köznevelési intézmények részére összehívott kerekasztal első ülését csütörtök este tartották az Agórában.
Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A dokumentum hét pontban foglalja össze a partnerség fő területeit.
Bohócdoktor vizit a Csolnoky Kórházban
Bohócdoktor vizit a Csolnoky Kórházban
Csütörtökön megvolt az első vizit a Csolnoky Kórház gyerekosztályán, ezúttal nemcsak az egészségügyi dolgozók kopogtattak be az osztály ajtóin, hanem két piros orrú is.
Közel száz veszprémit deportáltak ’56-ban Ungvárra
Közel száz veszprémit deportáltak ’56-ban Ungvárra
Egykori deportáltak is koszorúztak hétfő délután a Törvényszék épülete előtt tartott megemlékezésen.
Összeült a Veszprém Megyei Diákparlament
Összeült a Veszprém Megyei Diákparlament
November 11-én tartotta éves ülését a Veszprém Megyei Diákparlament, ahol a diákságot érintő, oktatásra vonatkozó kérdésekről tárgyaltak, illetve megválasztották az Országos Diákparlament Veszprém megyei tagjait.
2019. november 15. // Albert, Lipót névnap