Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bernáth kontra Hartmann / A szocialista politikus kijelentéseiről a helyi televízióban

2008. április 6. 19:45
Bernáth Ildikó, a Fidesz parlamenti képviselője szerit Hartmann Ferenc, az MSZP városi elnöke súlyos kijelentéseket tett a városi televízióban, s mint mondja ez nem méltó egy demokratikus párt tagjához. A Fidesz arra szólította fel Hartmannt, hogy célozgatás helyett, legyen férfi,  álljon ki a nyilvánosság elé, és egyértelműen nevezze  meg, melyik harmincas évekbeli német párttal azonosította a Polgári Szövetséget, az említett televíziós műsorban.
A Veszprém Televízió március 31-i közéleti magazinjában a kialakult politikai helyzetről kérdezte a műsorvezető Hartmann Ferencet, az MSZP városi elnökét. A népszavazás kapcsán Hartmann a következőket mondta: „Azt a módszert, amelyet a Fidesz vezette ellenzék alkalmaz, a történelem során már használták mások is. A harmincas évek elején Németországban történt az, hogy kisebb nagyobb ügyekben népszavazásokon kezdték elverni az éppen kormányon lévőkön a port, és felmutatták azt, hogy ha bennünket választotok, rendet teszünk. Rend lett, e én azt gondolom, ebből a rendből Európában és Magyarországon senki sem kér.”

Bernáth Ildikó, a Fidesz országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón szólította fel Hartmann Ferencet, hogy sanda célozgatások helyett, nevezze meg, melyik pártra gondolt.

Az országban kialakult kormányválság kapcsán, a sajtótájékoztató után a vehir.hu kérdésére Bernáth Ildikó elmondta, hogy az MSZP-SZDSZ hat éves kormányzása után az a véleményük, hogy az ország egyre súlyosabb helyzetbe kerül. Már nem csak szociális, hanem gazdasági válság is érzékelhető. A Fidesz szerint, ha a jelenlegi kormánykoalíció a biztos többséggel sem tudta a nemzet javát szolgálni, akkor kisebbségben kérdéses, hogy mit érhetnek el. Bernáth Ildikó hozzátette, hogy ha úgy hozná az elkövetkező időszak, hogy előrehozott választásokat kellene tartani, akkor a Fidesz Magyar Polgári Szövetség nyugodt szívvel indulna el, hiszen az Erős Magyarország programra építve egy kormányprogramot is el tudnak készíteni. Egyelőre konkrétumokat nem kívánt mondani, hiszen ahogy fogalmazott, jelenleg nem hogy naponta, hanem óránként változik a két kormánypárt egymáshoz való viszonya, biztosat talán április végén, a liberális miniszterek akkorra tervezett lemondása után tudhatunk.

Füssy Angéla
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  2024. április 23. 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.