Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ez lesz a karácsonyfák sorsa Veszprémben

2024. január 5. 11:51 // Forrás: VKSZ Zrt.
A 2024-es évben is, hasonlóan az elmúlt évek bevett gyakorlatához, január 8-tól külön gyűjtőjárattal gyűjtik össze a kihelyezett fenyőfákat.

A VHK Nonprofit Kft. arra kéri a veszprémieket, hogy karácsonyfáikat díszektől, papírtól, egyéb szennyeződésektől megtisztítva helyezzék ki. A társasházi övezetekben a gyűjtőjárművel jól megközelíthető helyre (lehetőleg a gyűjtőedény mellé), egy kupacba rakják, a családi házas övezetekben a kommunális gyűjtés napján a gyűjtőedény mellé helyezzék a fákat, hogy minél hatékonyabban el tudják azokat szállítani!

Illusztráció: MTIIllusztráció: MTI

A cég arra is figyelmeztet, hogy célszerű szélárnyékos helyet keresni, hogy a városunkban jellemző erős bakonyi szél ne tudja őket szertefújni. Az összegyűjtött karácsonyfák a balatonfüredi térségi komposztálóba kerülnek.

Azoknak sincs miért aggódniuk, akik tovább szeretnék lakásukban élvezni az ünnep hangulatát, a cég ugyanis a január után kikerülő fákat is elszállítja, de azokat már a kommunális hulladékkal együtt, így sajnos nem komposztálják őket.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.