Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
14°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
14°C

Nagyot robbantott az Oppenheimer a Golden Globe-on

2024. január 8. 9:38
A szórakoztatóiparral foglalkozó újságírók által megszavazott díjak közül ötöt is az atombomba születését feldolgozó film nyerte el.

Az Oppenheimer lett az év legjobb filmje dráma kategóriában, elhozta továbbá a legjobb rendező (Christopher Nolan), a legjobb eredeti filmzene (Christopher Göransson), a legjobb drámai férfi színész (Cillian Murphy) és a legjobb férfi mellékszereplő (Robert Downey Jr.) kategóriákért járó arany földgömböket is. 

Legjobb filmek. A legjobb animáció kategóriát A fiú és a szürke gém című japán anime nyerte. Musical és vígjáték kategóriában a Szegény párák, az idegen nyelvű film kategóriában a francia Egy zuhanás anatómiája volt a legjobb tavaly az újságírók szerint. 

A legjobb filmbetétdal díját Billie Eilish vihette haza a Barbie-ban hallható "What was I made for?" című slágerért.

Színészek. A legjobb drámai színésznő Lily Gladstone lett a Megfojtott virágokban nyújtott alakításáért, a legjobb színésznő díjjal a musical és komédia kategóriában Emma Stone-t díjazták a Szegény párákért. A legjobb női mellékszereplő Da'Vine Joy Randolph (The Holdovers). A legjobb drámai férfi színész és legjobb férfi mellékszereplő díjáról fentebb már megemlékeztünk, a legjobb férfi musical és vígjáték színész díját pedig Paul Giamatti kapta a The Holdoversért. 

A Barbie a várakozásokon alul teljesített a Golden Globe díjátadón, elhozta azonban a frissen alapított új kategóriát, vagyis a legnagyobb bevételt termelő alkotásért járó arany szobrocskát.

 

vehir.hu
további cikkek
Japán-magyar talajgyakorlatok Japán-magyar talajgyakorlatok Négy művész – két magyar és két japán – kerámiáiból nyílt kiállítás csütörtökön a Dubniczay-palota tetőterében. A kiállított darabokat a munkafolyamat teszi még izgalmasabbá. 2024. május 16. 22:15 Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Félidőhöz érkezett Magyarország legnagyobb műemlék-felújítási projektje, a veszprémi várnegyed megújítása. A Gizella Napokon egy friss kiadványokat felsorakoztató beszélgetésen mutatták be az Ősienk hite című fotóalbumot, amely az eddig elvégzett munkát dokumentálja rendkívül színesen, fotókkal illusztrálva. 2024. május 16. 14:40 Ostromok nyomában: honnan tudják a régészek, mi történt? Ostromok nyomában: honnan tudják a régészek, mi történt? Milyen nyomokból tudnak egy-egy várostrom menetére, vagy egyáltalán megtörténtére következtetni a régészek? Nagy Szabolcs Balázs régész erről tartott előadást a Laczkó Dezső Múzeum szabadegyetemi sorozatának részeként kedden. tegnap 21:41 Az igazi kincs Isten és Krisztus ismerete Az igazi kincs Isten és Krisztus ismerete Gizella királyné példája mutatja meg nekünk, mit jelent mindent odaadni Krisztusért és boldogságra lelni a szolgálatban – hangsúlyozta Dr. Udvardy György veszprémi érsek a Gizella Napok ünnepségsorozat nyitó szentmiséjén. 2024. május 15. 10:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.