Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nagyot robbantott az Oppenheimer a Golden Globe-on

2024. január 8. 9:38
A szórakoztatóiparral foglalkozó újságírók által megszavazott díjak közül ötöt is az atombomba születését feldolgozó film nyerte el.

Az Oppenheimer lett az év legjobb filmje dráma kategóriában, elhozta továbbá a legjobb rendező (Christopher Nolan), a legjobb eredeti filmzene (Christopher Göransson), a legjobb drámai férfi színész (Cillian Murphy) és a legjobb férfi mellékszereplő (Robert Downey Jr.) kategóriákért járó arany földgömböket is. 

Legjobb filmek. A legjobb animáció kategóriát A fiú és a szürke gém című japán anime nyerte. Musical és vígjáték kategóriában a Szegény párák, az idegen nyelvű film kategóriában a francia Egy zuhanás anatómiája volt a legjobb tavaly az újságírók szerint. 

A legjobb filmbetétdal díját Billie Eilish vihette haza a Barbie-ban hallható "What was I made for?" című slágerért.

Színészek. A legjobb drámai színésznő Lily Gladstone lett a Megfojtott virágokban nyújtott alakításáért, a legjobb színésznő díjjal a musical és komédia kategóriában Emma Stone-t díjazták a Szegény párákért. A legjobb női mellékszereplő Da'Vine Joy Randolph (The Holdovers). A legjobb drámai férfi színész és legjobb férfi mellékszereplő díjáról fentebb már megemlékeztünk, a legjobb férfi musical és vígjáték színész díját pedig Paul Giamatti kapta a The Holdoversért. 

A Barbie a várakozásokon alul teljesített a Golden Globe díjátadón, elhozta azonban a frissen alapított új kategóriát, vagyis a legnagyobb bevételt termelő alkotásért járó arany szobrocskát.

 

vehir.hu
további cikkek
Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. ma 14:14 Mert a néptánc öröm Mert a néptánc öröm Nagysikerű gálaműsorral ünnepelték szombaton az Agora Kulturális Központ nagytermében a veszprémi néptánc ötvenéves töretlen sikerét. Ennek zászlóshajója a Veszprém-Bakony táncegyüttes, akik pontosan fél évszázada kezdték el a magyar néptáncot olyan szinten űzni, hogy azóta nem túlzás azt állítani, hogy nemzetközileg is ismertek lettek. A gálán az új generáció és a szenior korosztály is képviseltette magát. Porga Gyula polgármesternek pedig igaza volt: a néptánc az öröm. tegnap 23:13 Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. tegnap 9:00 Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. 2024. április 19. 14:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.