Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Többszörös díjnyertes előadás Veszprémben

2024. január 10. 11:41
A Weöres Sándor Színház és a Forte Társulat koprodukcióját, a felkavaróan aktuális, egyben végtelenül szórakoztató, a humort, az iróniát és öniróniát megdöbbentő pillanatokkal keverő Kivilágos kivirradtig színművet 2024. január 13-án 18 órától láthatják a Hangvilla színháztermében.

Az előadás 2023-ban a Színikritikusok díjának nyertese három kategóriában: legjobb kőszínházi előadás, legjobb rendezés – Horváth Csaba, legjobb férfi epizódszereplő – Gyulai-Zékány István

Fotók: Weöres Sándor Színház/ Mészáros ZsoltFotók: Weöres Sándor Színház/ Mészáros Zsolt

Móricz Zsigmond 1898-ben játszódó regényének nem egy személy a főhőse, hanem egy társadalmi osztály: a vidéki dzsentri. Szereplői a magyar jómód komondorában bolhaként ugrálnak és pattintják le azt, akivel nem akarnak közösködni. Az örökös anekdoták és népdalok mellett a változás és a változtatás kérdése lebeg az alföldi ház feszült szobáiban, ahol István nap van minden hétvégén és a mulatság akkor is kivilágos kivirradtig tart, ha közben teli kristálypohárként törnek össze az álmok. Meddig tartható fent a látszólagos rend, ha a régi rendszerek kerekei elakadtak a sárban? Horváth Csaba rendezésében Móricz szövegeinek zeneisége és történetének örökérvényűsége erősödik fel a fizikai színház eszközeivel.

A Forte Társulat színészei: Fehér László, Widder Kristóf és Horkay Barnabás nem ismeretlenek a veszprémi nézők számára. Az elmúlt években többször játszottak a Pannon Várszínházban vendégjátékot vagy koprodukciót, ahogy az idei évben is (Egressy Zoltán: A Cholnoky-kód). A társulatot irányító, veszprémi születésű Horváth Csaba a már több évtizedes múltra visszatekintő A TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál művészeti vezetője. A „Fortésok” nem először szerepelnek egy színpadon a szombathelyi színház színészeivel. Az összhang talán ennek is köszönhetően az első pillanattól kezdve jól látható. A rendkívül nehéz fizikai színházi elemeket pedig nemcsak ők, de a Weöres Sándor Színház társulata is rendkívül magas színvonalon teljesíti az előadás teljes, hosszúnak számító, egy szünettel is 190 perces időtartama alatt.

Online jegyvásárlás: https://pannonvarszinhaz.jegy.hu/program/kivilagos-kivirradtig-154110/1061115

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.