Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mennyire energiahatékony egy mobilház?

2024. január 15. 10:24

A mobilház sokak számára jelent nagyon jó megoldást, ha a lehető legkedvezőbben, alacsony áron szeretne minőségi nyaralót, irodát vagy üzlethelyiséget teremteni magának. A saját tulajdon számos előnnyel jár együtt, és ha nem kell költenünk nyaralásokra, illetve ingatlan bérlésére, akkor jelentősen csökkenthetjük kiadásainkat is.

De vajon mi a helyzet egy mobilház esetén, ha az energiahatékonyság felől vizsgáljuk meg ezt a megoldást?

Ne veszítsük el a réven, amit megnyertünk a vámon!

Azaz érthető módon senki sem szeretne úgy egy anyagilag kedvező opció mellett elköteleződni, hogy végül mégse nyer vele semmit, mert a másik oldalon elveszíti ugyanazt az összeget. Ha pedig a veszteség nagyobb, mint a nyereség, akkor kijelenthetjük, hogy nem igazán sikerült jó üzletet kötnünk.

Az EcoModul mobilházai esetében azonban nem kell amiatt aggódnunk, hogy hiába a kedvező vételár. Ezek a modellek ugyanis kifejezetten energiatakarékosan működtethetők. Lássuk, hogy miért van ez így!

Környezettudatos megoldás

Az egészet azonban érdemes ott kezdeni, hogy nemcsak az energiatakarékosságnak köszönhetően ideális választás a mobilház. Teljesen mindegy, hogy nyaraló, büfé, iroda vagy üzlethelyiség lesz belőle, az olyan pozitívumok mellett, mint a könnyű alakíthatóság és bővíthetőség, még azt is érdemes ide sorolnunk, hogy nem igényel betonalapot.

Ehelyett talajcsavarokkal valósul meg az épület rögzítése, ami jóval környezetbarátabb megoldás is egyben, nem csak olcsóbb és gyorsabb.

Energiatakarékos döntés egy mobilház?

Manapság már nem elhanyagolható kérdés, hogy egy ingatlan mennyire energiahatékony, azaz a hűvösebb évszakok során nélkülözhetetlen fűtés, valamint a nyári forróságban szükséges hűtés milyen módon, s persze milyen költségvetéssel tud megvalósulni.

Ebből a szempontból hatalmas a jelentősége annak, hogy milyen az ingatlan falazata, illetve rendelkezik-e korszerű nyílászárókkal, amelyek képesek minél eredményesebben megőrizni a beltérben uralkodó hőmérsékletet.

A modern, szendvicspanel mobilházak erős acélvázzal és alumínium nyílászárókkal rendelkeznek, amelyek nagyon sokat számítanak ebből a szempontból. Ám ezeken felül mi magunk is sokat tehetünk azért, hogy még energiatakarékosabbá tegyük az épületet.

Hogyan tehetjük energiahatékonyabbá a mobilházat?

Az egyik fontos, ugyanakkor egyszerű lehetőség az, ha odafigyelünk az ingatlan tájolására, szem előtt tartva azt, hogy a napsütés erejét minél hatékonyabban ki tudjuk használni. Ha már erre odafigyeltünk, tökéletes lesz az ingatlan elhelyezkedése ahhoz is, hogy napelemet vagy napkollektort is bevessünk, amivel nemcsak a hűtés-fűtést tudjuk kisebb anyagi ráfordítással megvalósítani, de minden egyéb eszközünket is működtethetjük, amely szintén elektromos áramot igényel.

Alkalmazzuk az elérhető modern és környezetbarát megoldásokat, s ahogy egy hagyományos épület esetén, úgy a mobilházaknál is élvezhetjük ezek előnyeit.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.