Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Így lesz tökéletes a fürdőszobánk

2024. január 16. 9:53

Bizonyára sokan egyetértünk azzal a kijelentéssel, miszerint a fürdőszoba az otthonunk egyik legfontosabb helyisége, ami nagymértékben meghatározza azt, hogy mennyire érezzük magunkat komfortosan a lakásunkban.

Éppen ezért semmiképp sem szabad a véletlenre bízni annak kialakítását, berendezését. Fontos, hogy alaposan megtervezzük, hogy miként fog kinézni, milyen bútorokat, szanitereket fogunk elhelyezni benne, illetve azok hol kapnak helyet.

Ne aggódjunk, ha a szükséges bútorokat még nem szereztük be, ezt ugyanis nagyon könnyen megtehetjük a Global Viva Market fürdőszoba bútorok menüpontjára kattintva, ahol mindent megtalálunk, amire csak szükségünk lehet. Ezek mellett pedig a szaniterek és fürdőszobai kiegészítők is elérhetőek.

Most pedig nézzük, mivel érdemes kezdeni a fürdőszobánk kinézetének megtervezését!

Mérjük le a fürdőszobánkat!

Mindenekelőtt azt érdemes felmérni, hogy a fürdőszobában pontosan mekkora hely áll a rendelkezésünkre. Saccolás helyett fogjunk egy mérőszalagot és mindent alaposan mérjünk le! Különösen figyelmesen végezzük el ezt a műveletet ott, ahova majd a kád vagy a zuhanyzó, illetve a mosdókagyló kerül.

Így elkerülhetjük azt a kellemetlen helyzetet, hogy már a vásárlás után jövünk rá, hogy a bútorok, szaniterek nem férnek el egymás mellett. Nemcsak az alapterületet érdemes meghatározni, hanem a belmagasságot is, ez az adat fontos lehet például egy fürdőszobai állószekrény kiválasztásakor.

Hogy oldjuk meg a tárolást?

A fürdőszobában általában rengeteg eszközt, kisebb-nagyobb tárgyat használunk. Gondolunk itt például a hajszárítóra, a borotvára, a fogkefére vagy a különböző kozmetikumokra, dezodorokra. Fontos, hogy már a tervezési fázisban is tudjuk, mely bútorok lesznek azok, amik tárolási, rendszerezési lehetőséget biztosítanak. 

A tükrös szekrény jó megoldást nyújthat, de egy fürdőszobai állószekrény is jelentős mértékben megnövelheti a tárolókapacitást. És akkor még nem beszéltünk a mosdó alatti szekrényről, ami szintén rendelkezhet fiókokkal, polcokkal.

Milyen szaniterek kerülnek a fürdőbe?

Meglehet, a fürdőnk egyben mellékhelyiségként is szolgál. Ez esetben természetesen itt foglal helyet a WC, de emellett más szaniterek elhelyezésére is van lehetőség, amennyiben rendelkezésünkre áll az ehhez szükséges tér. Egy bidé és egy piszoár is a hasznunkra válhat.

Hova kerülnek a bútorok, szaniterek?

Miután meghatároztuk, hogy milyen fürdőszobai bútorokra, illetve szaniterekre lesz szükségünk, akkor jöhet a tér kialakításának megtervezése. Mindenképpen úgy rendezzük be a helyiséget, hogy annak használata komfortos és kellőképpen praktikus legyen.

Látható tehát, hogy a fürdőszobánk kialakítása, berendezése nem nagy ördöngösség, csak néhány fontos dologra kell odafigyelnünk, hogy minden szempontból az igényeinknek megfelelő végeredményt kapjuk.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.