Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C

LMP: jól teljesít a helyi közösségi közlekedés, de nőhetne az utasszám

2024. január 26. 17:21
Gerstmár Ferenc, az LMP veszprémi önkormányzati képviselője péntek délelőtt tartott sajtótájékoztatót a Haszkovó utcai buszmegállóban, hogy beszámoljon a közösségi közlekedést érintő javaslatairól.

Az utóbbi időben két kezdeményezése is volt a zöld párt képviselőjének: lakossági megkeresések nyomán jelezte a cég ügyvezetőjének, hogy a 8-as, illetve a 8/A járatai a korábbiaknak megfelelően járhatna az Aradi vértanúk utca – Március 15. utca felé, hiszen így a Jutasi úti lakótelep keleti részén élők számára könnyebben elérhetővé válna a Cholnoky városrész.

Javasolta továbbá egy-egy jegyautomata telepítését a Láhner György utcai megállóba, valamint a Haszkovó utcai megállóba.

Gerstmár felhívta a figyelmet arra is, hogy közeleg a február elseje, amikortól a V-busz járataira 350 forintért lehet diákbérletet vásárolni. Továbbá – a képviselő javaslata nyomán – jogosultak azok is, akik a települési támogatás keretében nyújtott szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendelet szerint gyermekes bérletet válthatnak.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Költözik a V-Busz ügyfélszolgálata Költözik a V-Busz ügyfélszolgálata Megnövekedett az utasforgalom, különösen a V-Bike felhasználók száma nő dinamikusan. A jelenlegi ügyfélszolgálati irodát pedig kinőtte a V-Busz. A szolgáltató az elmúlt években számos észrevételt kapott a kismamáktol, idősebb vagy mozgásukban korlátozott utasoktól, hogy a jelenlegi iroda távol van a buszmegállóktól, nehezen megközelíthető. Az új helyszín kiválasztásakor döntő szempont volt az akadálymentesség és az autóbusszal való kedvező eljutás lehetősége, adta hírül a közösségi közlekedésért felelős szolgáltató. 2024. július 18. 15:55 Különjáratokat közlekedtet a Volánbusz a Művészetek Völgyébe Különjáratokat közlekedtet a Volánbusz a Művészetek Völgyébe A Volánbusz járatai biztosítják a 33. Művészetek Völgye fesztivál helyszíneinek megközelítését és a rendezvényhelyszínek közötti gyors és egyszerű közlekedést. 2024. július 17. 14:37 Három elektromos autóbusszal folytatódik Veszprém város autóbuszflottájának zöldítése Három elektromos autóbusszal folytatódik Veszprém város autóbuszflottájának zöldítése A veszprémi helyi közösségi közlekedés további zöldítése érdekében a V-Busz Kft. 3 db elektromos autóbuszt kíván beszerezni a Zöld Busz Program keretében, melyből az első autóbusz 2024. június 28-án az Energiaügyi Minisztérium támogatásával, a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével érkezett a társasághoz. A pályázat Támogatói Okirata 2024. június 6-án került aláírásra. A projekt azonosítója: HUMDA ZBP 2024/4-1. A projekt összköltsége nettó 535.000.000 forint, amelyből 426.680.000 forint érkezik támogatásként (79,75%), míg a 108.320.000 forint (20,25%) önrészt részben a tulajdonos Önkormányzat, részben pedig a V-Busz Kft. biztosítja saját forrásból. A projektet tervezett befejezési határideje 2026.06.30.  2024. június 28. 12:23 Gázolás miatt késnek a vonatok Gázolás miatt késnek a vonatok Halálra gázolt egy embert a Keszthelyről Budapestre tartó vonat kedden délelőtt Agárdon. 2024. június 25. 12:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.