Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 4. Kázmér
Veszprém
16°C
2024. március 4. Kázmér
Veszprém
16°C

Balatonfüredi cukrász mentette meg a nő életét, aki alatt beszakadt a jég a Belső-tavon

2024. január 30. 19:55
Az eset a tihanyi Belső-tónál történt pár napja, ahol a balesetet szenvedett nő legnagyobb szerencséjére ott volt Bergmann Ernő, a neves balatonfüredi Bergmann cukrászda vezetője is, aki gondolkodás nélkül, profi életmentőket megidézve segített a bajban.

A mentésről egy videó is készült, amin jól látszik, hogy a cukrász egy kötél segítségével húzza ki a derékig a jeges vízbe merült nőt. Bergmann Ernő a likebalaton.hu-nak nyilatkozva elmondta, szerencsére éppen volt nála egy kötél, amivel a gyerekek szánkóját húzta, ezt használta ahhoz, hogy kihúzza a nőt a vízből.

Szerencsére a bajba jutott sem vesztette el lélekjelenlétét, nem esett pánikba és nem kapott sokkot, így könnyebb volt a mentés is, idézte fel a történteket Bergmann Ernő.

Arról, hogy ő mire gondolt abban a pillanatban, amikor meglátta, hogy valaki eltűnik a vízben így beszélt: „Nem igazán gondolkodtam. Minél messzebb vagyunk a léktől, valószínűleg annál vastagabb a jég. Minél nagyobb felületen oszlik el a tömeg, annál kevésbé terheljük a felületet. Ezért hasra fekve, óvatosan közelítettem meg a hölgyet, és biztonságos távolságból tudtam a kötelet átdobni neki.”

Azt még hozzátette, hogy egyáltalán nem érzi hőstettnek a cselekedetét, természetes reakció volt és inkább kötelesség, hogy segítsünk egy bajba jutott emberen.

Nyitókép: illusztráció

vehir.hu
további cikkek
Orbán Viktor: adottak a stabil gazdaságpolitika feltételei Orbán Viktor: adottak a stabil gazdaságpolitika feltételei A miniszterelnök optimista a következő két év gazdaságpolitikáját illetően; Orbán Viktor hétfőn Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett gazdasági évnyitó rendezvényen azt mondta: adottak a stabil gazdaságpolitika feltételei. ma 15:22 5239 nővel is ismerkedhetsz egyszerre, sőt a ChatGPT a kezüket is megkéri helyetted közélet 5239 nővel is ismerkedhetsz egyszerre, sőt a ChatGPT a kezüket is megkéri helyetted Az életünk számos területén egyre inkább nő a mesterséges intelligencia (MI) szerepe. A technológiai fejlődés folyamatosan új lehetőségeket kínál, legyen szó munkáról, egészségügyről, sőt úgy tűnik már emberi kapcsolatainkban is lassan átveszi az irányítást.   ma 16:33 A Bakonyban még a hóvirágok, a Balatonnál már a mandulafák virágoznak A Bakonyban még a hóvirágok, a Balatonnál már a mandulafák virágoznak Bolond időjárást hozott magával 2024: mintha a természet folyamatosan egy hónappal előrébb járna, február végén már március végét idézően pompáznak a mandulafák, édes illattal töltve meg a levegőt, míg a Bakony árnyas fái között még hóvirágok kandikálnak ki az avarból. Bolond együttállás, de ha úgy nézzük, varázslatos. ma 11:35 Kortalan lendület és hangulat közélet Kortalan lendület és hangulat Szombat este tartották meg a 28. Nyugdíjas Bált az Agóra Kulturális Központban, ahol maskarában és fergeteges hangulattal ünnepelt tizennégy nyugdíjas klub együtt, összesen 173 fő részvételével.   tegnap 18:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.