Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. november 24. Emma
Veszprém
9°C
2024. november 24. Emma
Veszprém
9°C

Házi burgonyafánk fokhagymás tejfellel

2010. július 1. 12:39
Próbálja ki Ön is heti receptünket, és nyerjen saját tippjeivel kétszemélyes vacsorát az Oliva Étteremben.

Naygszüleink főztjét idézi heti receptünk, melyet Tornyos Balázs, az Oliva étterem mesterszakácsa választott ki a vehir.hu olvasói számára.

Házi burgonyafánk fokhagymás tejfellel

Hozzávalók 4 főre

1000 g burgonya
700 g liszt
1 dl tej
3 db tojássárgája
1 ek. kristálycukor
10 g élesztő
2 csapott ek. só
4 ek. extra szűz olíva olaj
Étolaj a sütéshez
250 g tejfel
1 db reszelt fokhagyma

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és még melegen áttörjük. A tejet meglangyosítjuk, hozzákeverjük az élesztőt és a cukrot. Meleg helyen hagyjuk felfutni. Az áttört burgonyát egy keverőtálba rakjuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót. Alaposan összedolgozzuk, és egy konyharuhával letakarjuk. Meleg helyen hagyjuk kelni 30 percet.

Beolajozott kanál segítségével diónyi fánkokat formázunk és bő olajban aranybarnára sütjük. Fokhagymás tejfellel kínáljuk

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.