Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
19°C
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
19°C

Egyetemi adománygyűjtés

2010. július 2. 2:21 // Forrás: Pannon Egyetem
A Pannon Egyetem június 10. és 24. között adománygyűjtést szervezett az árvízkárosultak megsegítésére.

Az összegyűlt adományokat a Pannon Egyetem rektora, dr. Rédey Ákos június 30-án adta át Szaller Péternek, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat veszprémi képviselőjének. A veszprémi és keszthelyi kampusz dolgozói, hallgatói, szervezeti egységei és a veszprémiek több száz kiló fertőtlenítő- és tisztítószert, ásványvizet, valamint konzervet ajánlottak fel a rászorulóknak, amit a szeretetszolgálat veszprémi szervezete juttat el július 1-jén a felsőzsolcai lakosokhoz.

A Mérnöki Kar munkatársaitól indult kezdeményezés gyorsan egyetemi és városi méreteket öltött, ugyanis közel húsz szervezeti egység, intézet, dolgozó és hallgató csatlakozott a felhíváshoz és kartonszámra hozta a takarításhoz szükséges vegyi árut és tartós élelmiszert. Leginkább hypót, fertőtlenítő- és mosogatószert, gumikesztyűt, folyékony szappant, súrolóport hoztak a felajánlók. Miután a városi televízióban, valamint az internetes hírújságokban a helyi lakosok olvastak a kezdeményezésről, jártukban-keltükben betértek az egyetemre egy-egy bevásárlótáskányi felajánlással. A keszthelyiek a felhívásban szerepelt termékeken túl háztartási- és takarítógépet is küldtek.

Szaller Péter, a segélyszervezet veszprémi képviselője elmondta: „Az ott élőknek és a helyszínen segítőknek továbbra is nagy szükségük van fertőtlenítő- és tisztítószerekre, takarítóeszközökre, tisztálkodó szerekre, konzervekre, valamint palackozott italokra, mivel jelen pillanatban a takarítás és a helyreállítás az elsődleges.” Az egyetem rektora, dr. Rédey Ákos az adomány átadásakor köszönetét fejezte ki a segélyszervezetnek, amiért elviszik Felsőzsolcára az egyetemi polgárok és a veszprémiek felajánlásait.

- Ezúton szeretnénk megköszönni valamennyi önzetlen egyetemi polgárnak, veszprémi lakosnak és egyetemi szervezeti egységnek, hogy adománygyűjtő kezdeményezésünkben ilyen lelkesen részt vett – mondta Szaller Péter. - Külön köszönjük az Egyetem Centrum Kft. munkatársainak raktározásban és szállításban nyújtott folyamatos segítségét.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.