Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 16. Valter
Veszprém
26°C
2024. július 16. Valter
Veszprém
26°C

Tárt karokkal várják a fiatalokat az egészségügyi szakterületekre

2024. február 7. 15:34
Pályaorientációs napot szervezett kedden a Csolnoky Ferenc kórház.

A rendezvényen azokat az általános- és középiskolás fiatalokat szólították meg, akik egészségügyi területen terveznek továbbtanulni. Bepillanthattak a kórház kulisszái mögé, megismerhették a különböző munkakörökkel járó feladatokat és azokat a műszereket, amelyeket az ott dolgozók használnak és üzemeltetnek – az oktatóhelyiségekben pedig ezek egy részét ki is próbálhatták. 

Dr. Lovasi Orsolya ápolási igazgató a kórház közösségi felületén azt nyilatkozta: „mindenki találhat személyiségének, lelkialkatának megfelelő hivatást az egészségügyben, hisz a különféle szakmák sokszínű, változatos lehetőségeket kínálnak azoknak, akikben erős a segítés, támogatás, a gyógyítás iránti vágy és az empátia.”

Dr. Lovasi OrsolyaDr. Lovasi Orsolya

„A hivatás választásakor érdemes végiggondolni, kit mi motivál, mi okozhat számára örömet a hétköznapok során. Éppen ezért a Pályaorientációs Napon részben arról is beszélnek az intézmény munkatársai, hogy milyen készségekre és képességekre van szükség egy-egy speciális munkakör ellátásához” – közölte.

A fiatalok előbb egy frontális előadáson találkozhattak a szakemberekkel, majd kisebb csoportokban járhatták be az osztályokat és a skill-labort. 

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően. tegnap 15:22 Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak HEREND mára világelső kézműves luxus porcelánt készítő manufaktúrává vált. Herend nevének hallatán a világon mindenki a tökéletes minőségű luxus porcelánokra gondol, amely Magyarország országimázsának része. Ugyanígy a Forma 1 Magyar Nagydíj szervezői is, akik 2024. évben ismét a Herendi Porcelánmanufaktúrára bízták meg, hogy tervezze meg és készítse el a magyar verseny győzelmi és konstruktőri trófeáit. tegnap 13:48 A csehbányai falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. 2024. július 14. 15:56 Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. 2024. július 14. 1:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.