Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. február 27. Ákos, Bátor
Veszprém
7°C
2024. február 27. Ákos, Bátor
Veszprém
7°C

Tárt karokkal várják a fiatalokat az egészségügyi szakterületekre

2024. február 7. 15:34
Pályaorientációs napot szervezett kedden a Csolnoky Ferenc kórház.

A rendezvényen azokat az általános- és középiskolás fiatalokat szólították meg, akik egészségügyi területen terveznek továbbtanulni. Bepillanthattak a kórház kulisszái mögé, megismerhették a különböző munkakörökkel járó feladatokat és azokat a műszereket, amelyeket az ott dolgozók használnak és üzemeltetnek – az oktatóhelyiségekben pedig ezek egy részét ki is próbálhatták. 

Dr. Lovasi Orsolya ápolási igazgató a kórház közösségi felületén azt nyilatkozta: „mindenki találhat személyiségének, lelkialkatának megfelelő hivatást az egészségügyben, hisz a különféle szakmák sokszínű, változatos lehetőségeket kínálnak azoknak, akikben erős a segítés, támogatás, a gyógyítás iránti vágy és az empátia.”

Dr. Lovasi OrsolyaDr. Lovasi Orsolya

„A hivatás választásakor érdemes végiggondolni, kit mi motivál, mi okozhat számára örömet a hétköznapok során. Éppen ezért a Pályaorientációs Napon részben arról is beszélnek az intézmény munkatársai, hogy milyen készségekre és képességekre van szükség egy-egy speciális munkakör ellátásához” – közölte.

A fiatalok előbb egy frontális előadáson találkozhattak a szakemberekkel, majd kisebb csoportokban járhatták be az osztályokat és a skill-labort. 

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje választás 2024 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje Dobrev Klára személyesen és a nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció, valamint majdnem az összes ellenzéki párt felsorakozott Hartmann Ferenc, veszprémi szocialista képviselő mögött az önkormányzati választáson, aki így Porga Gyula újabb kihívójaként jelent meg. A hétfői bejelentésen szinte nem volt olyan ellenzéki pecsét, amit ne akartak volna Hartmanra ragasztani, miközben ő egy egyszerű szociális programot hirdetett meg Veszprémben. ma 3:15 Megválasztották államfőnek Sulyok Tamást köztársasági elnök Megválasztották államfőnek Sulyok Tamást Megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnökké az Országgyűlés hétfőn. Az Alkotmánybíróság elnöke, aki a tisztségre egyedüli jelölt volt, 134 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson. tegnap 18:19 A magyar parlament is döntött Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról A magyar parlament is döntött Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról 188 igen szavazattal, 6 nem ellenében elfogadta az Országgyűlés a Svédország NATO-hoz való csatlakozásáról szóló jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló javaslatot. tegnap 18:09 Közönségtalálkozó a veszprémi bamakós csapattal Budapest-Bamako Közönségtalálkozó a veszprémi bamakós csapattal A Vehir.hu a veszprémi bamakós csapat médiapartnereként szeretettel vár mindenkit a közönségtalálkozón, ahol Vermes Gábor és Szűcs Dávid elmesélik az élményeiket és legizgalmasabb tapasztalataikat az idei Budapest-Bamako Rally-ról. A helyszínen megtekinthető lesz az a több mint negyvenéves Mercedes W123 típusú autó is, amivel a két helyi férfi megtette a 9200 km-es távot. tegnap 15:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.