Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tárt karokkal várják a fiatalokat az egészségügyi szakterületekre

2024. február 7. 15:34
Pályaorientációs napot szervezett kedden a Csolnoky Ferenc kórház.

A rendezvényen azokat az általános- és középiskolás fiatalokat szólították meg, akik egészségügyi területen terveznek továbbtanulni. Bepillanthattak a kórház kulisszái mögé, megismerhették a különböző munkakörökkel járó feladatokat és azokat a műszereket, amelyeket az ott dolgozók használnak és üzemeltetnek – az oktatóhelyiségekben pedig ezek egy részét ki is próbálhatták. 

Dr. Lovasi Orsolya ápolási igazgató a kórház közösségi felületén azt nyilatkozta: „mindenki találhat személyiségének, lelkialkatának megfelelő hivatást az egészségügyben, hisz a különféle szakmák sokszínű, változatos lehetőségeket kínálnak azoknak, akikben erős a segítés, támogatás, a gyógyítás iránti vágy és az empátia.”

Dr. Lovasi OrsolyaDr. Lovasi Orsolya

„A hivatás választásakor érdemes végiggondolni, kit mi motivál, mi okozhat számára örömet a hétköznapok során. Éppen ezért a Pályaorientációs Napon részben arról is beszélnek az intézmény munkatársai, hogy milyen készségekre és képességekre van szükség egy-egy speciális munkakör ellátásához” – közölte.

A fiatalok előbb egy frontális előadáson találkozhattak a szakemberekkel, majd kisebb csoportokban járhatták be az osztályokat és a skill-labort. 

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   ma 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. ma 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.