Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
19°C
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
19°C

Vándorbölcső ringatja a veszprémi babákat

2024. február 11. 15:35
Elindították Veszprémben is a vándorbölcső programot. Elsőként 2024 első szülött csecsemője ringatózhat benne.

A kezdeményezést a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom hívta életre még évekkel ezelőtt. Ahogy a családokat felkaroló és támogató civil szervezetnél írták, a bababölcsővel az a céljuk, hogy közösséget építsenek és hirdessék, hogy a gyermekvállalás közös ügy lehetne.

Lényege, hogy azok a települések, amik szeretnének bekapcsolódni a programba, a mozgalmon keresztül kérhetnek egy saját bölcsőt, amit aztán időről időre, néhány hónapra, vagy fél évre megkap egy olyan helyi család, ahová újszülött érkezett.

Vándorbölcsők vannak már Tapolcán, Székesfehérváron, Nyíregyházán, Szentendrén, valamint a Felvidéken és más határon túli közösségekben, illetve most már Veszprémben is.

A Mozgalom közleménye szerint „a cél megvalósulni látszik, egyre többen ismerik fel, hogy a gyermekvállalás közös ügy! Nem csak egy család, hanem egy egész közösség várja a megérkező gyermeket.”

Porga Gyula polgármester a napokban adta át annak a családnak, ahová a Zsombor nevű kisfiú éppen január elsején, nem sokkal éjfél előtt érkezett meg, ezzel idén az első veszprémi baba volt. Most pár hónapig ő ringatózik a bölcsőben, majd újabb veszprémi családhoz kerül.

A vándorbölcső igénylést külön e-mailen lehet leadni a program szervezőinek, a vandorbolcsoveszprem@gmail.com címre kell írni ezzel kapcsolatban.

vehir.hu
további cikkek
Ki oldja meg a problémákat a Csolnoky Ferenc Kórházban? közélet Ki oldja meg a problémákat a Csolnoky Ferenc Kórházban? Szombat délelőtt a vármegyei Csolnoky Ferenc kórház bejárata előtt „Haldokló egészségügy - a Csolnoky Ferenc Kórház gazdátlan” címmel tartott sajtótájékoztatót Dr. Varga-Damm Andrea képviselőjelölt és Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő.   ma 17:11 Kétéves lett a veszprémi Hufbau közélet Kétéves lett a veszprémi Hufbau A Hufbau egy teljes egészében magyar tulajdonú vállalkozás, amely franchise-ként, hálózatban működik az ország több területén. Veszprémben családi vállalkozás üzemelteti immár második éve. ma 16:07 Elképesztő hangulatban telt az első veszprémi nyugdíjas majális közélet Elképesztő hangulatban telt az első veszprémi nyugdíjas majális Első alkalommal szervezték meg a nyugdíjas majálist Veszprémben, amely óriási érdeklődéssel és fantasztikus hangulatban telt szombat délután a Március 15.-i sportcsarnokban.   ma 13:19 A család az első - Gyereket a magasba! közélet A család az első - Gyereket a magasba! Idén is megszervezték azt az eseményt, melynek ötlete Böjte Csabától, ferences rendi szerzetestől származik. A Gyereket a magasba! program nem jelent más, minthogy egyszerre, az ország több pontján emeljük magasra a gyermekeinket, ezzel megmutatva, hogy kiállunk a hagyományos családi értékek és a gyermekvállalás fontossága mellett.   tegnap 18:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.