Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. február 27. Ákos, Bátor
Veszprém
7°C
2024. február 27. Ákos, Bátor
Veszprém
7°C

Vándorbölcső ringatja a veszprémi babákat

2024. február 11. 15:35
Elindították Veszprémben is a vándorbölcső programot. Elsőként 2024 első szülött csecsemője ringatózhat benne.

A kezdeményezést a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom hívta életre még évekkel ezelőtt. Ahogy a családokat felkaroló és támogató civil szervezetnél írták, a bababölcsővel az a céljuk, hogy közösséget építsenek és hirdessék, hogy a gyermekvállalás közös ügy lehetne.

Lényege, hogy azok a települések, amik szeretnének bekapcsolódni a programba, a mozgalmon keresztül kérhetnek egy saját bölcsőt, amit aztán időről időre, néhány hónapra, vagy fél évre megkap egy olyan helyi család, ahová újszülött érkezett.

Vándorbölcsők vannak már Tapolcán, Székesfehérváron, Nyíregyházán, Szentendrén, valamint a Felvidéken és más határon túli közösségekben, illetve most már Veszprémben is.

A Mozgalom közleménye szerint „a cél megvalósulni látszik, egyre többen ismerik fel, hogy a gyermekvállalás közös ügy! Nem csak egy család, hanem egy egész közösség várja a megérkező gyermeket.”

Porga Gyula polgármester a napokban adta át annak a családnak, ahová a Zsombor nevű kisfiú éppen január elsején, nem sokkal éjfél előtt érkezett meg, ezzel idén az első veszprémi baba volt. Most pár hónapig ő ringatózik a bölcsőben, majd újabb veszprémi családhoz kerül.

A vándorbölcső igénylést külön e-mailen lehet leadni a program szervezőinek, a vandorbolcsoveszprem@gmail.com címre kell írni ezzel kapcsolatban.

vehir.hu
további cikkek
Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje választás 2024 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje Dobrev Klára személyesen és a nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció, valamint majdnem az összes ellenzéki párt felsorakozott Hartmann Ferenc, veszprémi szocialista képviselő mögött az önkormányzati választáson, aki így Porga Gyula újabb kihívójaként jelent meg. A hétfői bejelentésen szinte nem volt olyan ellenzéki pecsét, amit ne akartak volna Hartmanra ragasztani, miközben ő egy egyszerű szociális programot hirdetett meg Veszprémben. ma 3:15 Megválasztották államfőnek Sulyok Tamást köztársasági elnök Megválasztották államfőnek Sulyok Tamást Megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnökké az Országgyűlés hétfőn. Az Alkotmánybíróság elnöke, aki a tisztségre egyedüli jelölt volt, 134 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson. tegnap 18:19 A magyar parlament is döntött Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról A magyar parlament is döntött Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról 188 igen szavazattal, 6 nem ellenében elfogadta az Országgyűlés a Svédország NATO-hoz való csatlakozásáról szóló jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló javaslatot. tegnap 18:09 Közönségtalálkozó a veszprémi bamakós csapattal Budapest-Bamako Közönségtalálkozó a veszprémi bamakós csapattal A Vehir.hu a veszprémi bamakós csapat médiapartnereként szeretettel vár mindenkit a közönségtalálkozón, ahol Vermes Gábor és Szűcs Dávid elmesélik az élményeiket és legizgalmasabb tapasztalataikat az idei Budapest-Bamako Rally-ról. A helyszínen megtekinthető lesz az a több mint negyvenéves Mercedes W123 típusú autó is, amivel a két helyi férfi megtette a 9200 km-es távot. tegnap 15:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.