Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lezárult az ingyenes lakossági izzócsere-program

2024. február 13. 10:28
Hétfő délelőtt ismertették a Városházán az ingyenes LED-csereprogram eredményeit és részleteit. A kezdeményezés második alkalommal is nagy sikert aratott a lakosság körében, összesen 40 000 darab izzót osztottak ki a veszprémiek között.
 

Ez a program nem csupán az egyéni fogyasztást képes csökkenteni, hanem kiemelkedő szerepet játszik az energiatudatosság kialakításában is. Ezek az apró lépések kulcsfontosságúak a tudatosság növelésében és a pozitív szemléletformálásban az energiafelhasználás terén. Az önkormányzat ezért még tavaly év végén kereste meg a CYEB Energiamegoldások Kft. azzal a céllal, hogy a háztartásokban található hagyományos izzókat LED-alapúakra cseréljék, amellyel jelentős energiamegtakarítás érhető el.

Brányi Mária alpolgármester a sajtótájékoztatón kiemelte: nagy öröm számukra, hogy a két alkalommal meghirdetett programban ennyien részt vettek. A háztartási villamosenergia körülbelül 30%-át használják világításra, ami egyedülálló lehetőséget teremt a környezetvédelmi szempontok figyelembevételére. Az LED izzó és a hagyományos izzó között akár 80%-os hatékonysági különbség is lehet az előbbi javára. Ennek köszönhetően hosszú távon jelentős megtakarítás érhető el – akár súlyos tízezrek is –, egyben fontos lépés a fenntartható energiagazdálkodás felé. Úgy véli, a közel negyvenezer izzó kiosztása nem csak a családoknak, de összvárosi szinten is nagy megtakarítást jelent.

Hegedűs Barbara alpolgármester elmondta: városi szinten nagy figyelmet fordítanak a fenntarthatósági feladatokra, és szerették volna ebbe a lakosságot is minél jobban bevonni. A Városháza dolgozói rengeteg munkát fektettek a programba, igyekeztek mindenkinek segíteni abban, hogy hozzájuthasson az ingyenes csomagokhoz. Kiemelte, hogy a jövőben is igyekeznek minden lehetőséget kihasználni, hogy erősítsék az emberekben a környezettudatosabb szemléletet.

A második ütemben 446 háztartás jelentkezett a LED-izzókért, akik február 19-22. között vehetik át a csomagokat a Vörösmarty tér 3. cím alatt, nyitvatartási időben.

Balogh Dóra
Szalai Csaba
további cikkek
Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. tegnap 16:21 Sorsszerű rendőri életút interjú Sorsszerű rendőri életút Ficsor Karolina Diána rendőr alezredes hosszú és izgalmas karriert tudhat maga mögött. Az egykori lovas sportolóból Orosházán lett rendőr, később Szegeden, majd bűnügyi osztályvezető Budapesten, és most nemrégiben nevezték ki Veszprém új kapitányságvezetőjének. Volt már Miss Police díjazott, elkötelezett állatvédő, és amellett, hogy egy valóban régivágású, kemény rendőr, aki még valóban hisz a hivatásában és a becsületben, ízig-vérig nő maradt.   tegnap 12:18 Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz 2024 a veszprémiek éve lesz a költségvetés alapján is, melyről csütörtökön dönt a közgyűlés. A Fidesz-KDNP frakciója már biztosan támogatni fogja a tervezetet. 2024. február 27. 15:04 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje választás 2024 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje Dobrev Klára személyesen és a nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció, valamint majdnem az összes ellenzéki párt felsorakozott Hartmann Ferenc, veszprémi szocialista képviselő mögött az önkormányzati választáson, aki így Porga Gyula újabb kihívójaként jelent meg. A hétfői bejelentésen szinte nem volt olyan ellenzéki pecsét, amit ne akartak volna Hartmanra ragasztani, miközben ő egy egyszerű szociális programot hirdetett meg Veszprémben. 2024. február 27. 3:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.