Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
28°C
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
28°C

Lezárult az ingyenes lakossági izzócsere-program

2024. február 13. 10:28
Hétfő délelőtt ismertették a Városházán az ingyenes LED-csereprogram eredményeit és részleteit. A kezdeményezés második alkalommal is nagy sikert aratott a lakosság körében, összesen 40 000 darab izzót osztottak ki a veszprémiek között.
 

Ez a program nem csupán az egyéni fogyasztást képes csökkenteni, hanem kiemelkedő szerepet játszik az energiatudatosság kialakításában is. Ezek az apró lépések kulcsfontosságúak a tudatosság növelésében és a pozitív szemléletformálásban az energiafelhasználás terén. Az önkormányzat ezért még tavaly év végén kereste meg a CYEB Energiamegoldások Kft. azzal a céllal, hogy a háztartásokban található hagyományos izzókat LED-alapúakra cseréljék, amellyel jelentős energiamegtakarítás érhető el.

Brányi Mária alpolgármester a sajtótájékoztatón kiemelte: nagy öröm számukra, hogy a két alkalommal meghirdetett programban ennyien részt vettek. A háztartási villamosenergia körülbelül 30%-át használják világításra, ami egyedülálló lehetőséget teremt a környezetvédelmi szempontok figyelembevételére. Az LED izzó és a hagyományos izzó között akár 80%-os hatékonysági különbség is lehet az előbbi javára. Ennek köszönhetően hosszú távon jelentős megtakarítás érhető el – akár súlyos tízezrek is –, egyben fontos lépés a fenntartható energiagazdálkodás felé. Úgy véli, a közel negyvenezer izzó kiosztása nem csak a családoknak, de összvárosi szinten is nagy megtakarítást jelent.

Hegedűs Barbara alpolgármester elmondta: városi szinten nagy figyelmet fordítanak a fenntarthatósági feladatokra, és szerették volna ebbe a lakosságot is minél jobban bevonni. A Városháza dolgozói rengeteg munkát fektettek a programba, igyekeztek mindenkinek segíteni abban, hogy hozzájuthasson az ingyenes csomagokhoz. Kiemelte, hogy a jövőben is igyekeznek minden lehetőséget kihasználni, hogy erősítsék az emberekben a környezettudatosabb szemléletet.

A második ütemben 446 háztartás jelentkezett a LED-izzókért, akik február 19-22. között vehetik át a csomagokat a Vörösmarty tér 3. cím alatt, nyitvatartási időben.

Balogh Dóra
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.