Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az egész környéken népszerű a sólyi játszótér

2024. február 16. 9:33
A sólyi megújult játszótér népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy olykor még más településekről is átjárnak ide a családok, hogy a gyermekek kedvükre használják a játékokat. Az önkormányzat a jövőben további fejlesztéseket tervez.

Szerda délután Ovádi Péter, országgyűlési képviselő, Kaptur József, Sóly polgármestere és Pergő Margit, a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület elnöke közösen tekintették meg a nemrég átadott új sólyi játszóteret.

A település központjában található kis parkot több támogatásból sikerült felfejleszteni, amiben kormányzati, uniós és saját forrás szerepelt.

Ovádi Péter a találkozón kiemelte, látszik, hogy a Sólyt olyan emberek irányítják, akik elkötelezettek a településükért. A játszótér mellett a több közösségi tér és járdaszakasz is megújult, illetve ami különösen fontos, hogy már a közeljövőre nézve is rendelkeznek tervekkel újabb fejlesztések kapcsán.

Kaptur József elmondta, hogy a játszótér felújításához a Magyar falu programból kaptak támogatást a kormánytól, összesen ötmillió forintot, amit további egymillió forint saját forrással egészítettek ki.

A munka már elindult, amikor a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület egy újabb, immáron uniós pályázatot adott be az EU Leader programjára, amelyben újabb három és fél millió forintot nyertek, ehhez az önkormányzat pedig további másfélmilliót tett hozzá. Végeredményképpen pedig egy 21. századi, biztonságos játszótér épülhetett meg Sólyon, ahová a helyiek mellett a környékről is szoktak kisgyermekes családok érkezni.

A közeljövőben még egy kerítést terveznek a játszótér köré megépíteni saját forrásból, ezzel zárulna véglegesen a fejlesztés, tette hozzá a polgármester.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
'Papírmalom állott, most kőhalom' történelem 'Papírmalom állott, most kőhalom' Sóly mellett a Séd partján van egy régi épületrom. Az omladozó falakról ma már nehéz megmondani, hogy mi is volt pontosan fénykorában. Lakóház, templom? Esetleg malom? Aki az utóbbira tippelt, az gondolta helyesen. De még így is maradt egy különlegesség, amit az épület történelme rejt magában. Itt nem búzát, vagy rozst őröltek az elődök. A sólyi malom egy papírmalom volt. 2024. február 3. 21:29 Aki énekel, az vidám, aki vidám, az szeretetteljes Sóly Aki énekel, az vidám, aki vidám, az szeretetteljes A tizenötéves sólyi dalkör hétvégén ünnepelte jubileumát, ahol ismét megmutatták, hogy az egyetlen titkuk, ami összetartja őket, hogy egyszerűen szeretnek énekelni. 2023. november 20. 13:54 Így is lehet nyugdíjasként élni nyugdíjas Így is lehet nyugdíjasként élni Ötödik éve szervezik meg a Szenior Találkozót, aminek ezúttal Sóly volt a házigazdája. A pénteki „fesztiválon” a környéken élő nyugdíjas klubok tagjai – közel 700-an – azt is megmutatták, hogyan kell erősíteni a közösségeket és 60 év felett aktívan jól szórakozni. 2023. augusztus 25. 22:42 Falunap és átadási szertartás Sólyon Falunap és átadási szertartás Sólyon Színes napot hagyhatnak maguk mögött a sólyiak, hiszen a vasárnap is tartó falunap, és a Magyarok Kardja átadó ünnepsége is összehozta a közösséget. 2023. július 1. 18:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.