Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 14. Őrs
Veszprém
22°C
2024. július 14. Őrs
Veszprém
22°C

Az egész környéken népszerű a sólyi játszótér

2024. február 16. 9:33
A sólyi megújult játszótér népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy olykor még más településekről is átjárnak ide a családok, hogy a gyermekek kedvükre használják a játékokat. Az önkormányzat a jövőben további fejlesztéseket tervez.

Szerda délután Ovádi Péter, országgyűlési képviselő, Kaptur József, Sóly polgármestere és Pergő Margit, a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület elnöke közösen tekintették meg a nemrég átadott új sólyi játszóteret.

A település központjában található kis parkot több támogatásból sikerült felfejleszteni, amiben kormányzati, uniós és saját forrás szerepelt.

Ovádi Péter a találkozón kiemelte, látszik, hogy a Sólyt olyan emberek irányítják, akik elkötelezettek a településükért. A játszótér mellett a több közösségi tér és járdaszakasz is megújult, illetve ami különösen fontos, hogy már a közeljövőre nézve is rendelkeznek tervekkel újabb fejlesztések kapcsán.

Kaptur József elmondta, hogy a játszótér felújításához a Magyar falu programból kaptak támogatást a kormánytól, összesen ötmillió forintot, amit további egymillió forint saját forrással egészítettek ki.

A munka már elindult, amikor a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület egy újabb, immáron uniós pályázatot adott be az EU Leader programjára, amelyben újabb három és fél millió forintot nyertek, ehhez az önkormányzat pedig további másfélmilliót tett hozzá. Végeredményképpen pedig egy 21. századi, biztonságos játszótér épülhetett meg Sólyon, ahová a helyiek mellett a környékről is szoktak kisgyermekes családok érkezni.

A közeljövőben még egy kerítést terveznek a játszótér köré megépíteni saját forrásból, ezzel zárulna véglegesen a fejlesztés, tette hozzá a polgármester.

vehir.hu
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.