Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Meghalt Putyin legnagyobb oroszországi ellenfele, Alekszej Navalnij

2024. február 16. 13:05
A 47 éves Navalnij politikai vádak miatt töltötte börtönbüntetését, amikor a hirtelen rosszullét bekövetkezett.
 

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus aktivizmusa, amely magában foglalta a magas szintű korrupcióval kapcsolatos kiterjedt nyomozásokat és a moszkvai polgármesteri tisztségére való indulást is, nemzetközi hírnevet szerzett számára, és sokan úgy vélték, hogy potenciális fenyegetést jelent Putyinra nézve.

"2024. február 16-án a 3. számú javítóintézetben az elítélt, Navalnij rosszul érezte magát egy séta után, szinte azonnal elvesztette az eszméletét. Az intézmény egészségügyi dolgozói azonnal kiérkeztek, és sürgősségi mentőcsoportot hívtak. Minden szükséges újraélesztési intézkedést elvégeztek, de nem jártak sikerrel. A sürgősségi orvosok megerősítették az elítélt halálát" – állt a börtönközleményben.

A Kreml kiadott közleményében az áll, hogy nem tudnak pontos információkat Navalnij halálesetéről, és Dmitrij Peszkov szóvivő ragaszkodott ahhoz, hogy a szövetségi börtönszolgálat minden szükséges ellenőrzést elvégezzen a halálával kapcsolatban. A TASS orosz állami médiaoldal értesülései szerint már értesítették az orosz elnököt is politikai ellenfele haláláról.

Kép: Michał Siergiejevicz/Wikipédia

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.