Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Mik a teendők monitor vásárlása előtt?

2024. február 19. 11:24

Amikor monitor vásárlását tervezed, akkor a legrosszabb, amit tehetsz, hogy bemész egy üzletbe, és ott bolyongva próbálod megtalálni az igazit. Garantáljuk, hogy ebben az esetben el fogsz veszni a hatalmas választék között, és nem fogod tudni azt a terméket megtalálni, ami igazán a te géphasználatodnak lesz a megfelelő. 

Ilyenkor gyakran már a bőség zavarától elfáradva rámutatunk egy termékre végül, és vásárolunk egy olyan monitort, amiről otthon aztán bebizonyosodik, hogy nincs rajta olyan bemenet, amilyen kellene, nem elég gyors a válaszideje, vagy más olyan probléma jelentkezik, ami miatt nem leszünk 100%-osan elégedettek.

Hogyan előzd meg ezt a problémát?

Mielőtt nekiesel a BBMARKET oldalán található monitorkínálatnak, és kosárba teszed a legnagyobb, legmutatósabb, legolcsóbb vagy legdrágább terméket, állj meg egy pillanatra! Át kell ugyanis gondolnod azt, hogy valójában milyen termékre van szükséged, és ez alapján kell beállítani a paramétereket a keresőben, vagy böngészni a választékban. Azért, hogy ez sikerüljön, segítünk neked!

Mit csinálsz a gépeden leggyakrabban?

A számítógépet sok dologra lehet használni. Nem mindegy, hogy gamer vagy, vagy legtöbb esetben Wordben gépelsz, esetleg mérnöki vagy grafikai programokkal dolgozol. A számítógépes játékok gyorsak, azonnali reakciót igényelnek, ezért az ehhez való monitornak magas frissítési rátával és alacsony válaszidővel kell rendelkeznie. 

A grafikusoknak fontosak a színek, ezért nagyfelbontású és széles színtartományú képernyőre van szükségük, a hosszú ideig tartó irodai munkánál pedig lényeges a szemvédelem és a kényelmes betekintési szög.

Mit jelentenek ezek a fogalmak?

  1. A nagyobb felbontás élesebb képet eredményez. A Full HD 1080p, a Quad HD 1440p, míg az Ultra HD 4K felbontású. A legjobb felbontást azonban a gép grafikai kártyájának is támogatnia kell.
  2. A frissítési ráta számítógépes játékok esetén legalább 144 Hz legyen, ennek élvezetéhez azonban a válaszidőnek is alacsonynak kell lennie, ellenkező esetben elmosódott képet tapasztalhatsz.
  3. A panelekre is figyelj oda, az IPS panelek a betekintési szögben jeleskednek és színhűek, a TN paneleket az alacsony válaszidő és gyors frissítési ráta jellemzi. Míg a VA paneleknek a kiváló kontrasztarány az előnyük.
  4. A szemvédelem azt jelenti, hogy ezek a monitorok alacsony kékfény-kibocsátással rendelkeznek, ezáltal jobban védik a szemet.
  5. A csatlakozásokat is nézni kell, ma már általában elvárás a HDMI-bemenet, az USB és a Display-port.
  6. A monitor állíthatósága is lényeges szempont, hiszen minél jobban állítható, annál inkább testreszabható lesz.

Hogyan tovább?

A fenti szempontok végiggondolása után biztosak vagyunk benne, hogy kialakult benned már egy elképzelés, hogy milyen termékre van szükséged. Így ezután már nincs más dolgod, mint konkrétan ezekre a paraméterekre rákeresni, és a kiadott termékek közül kiválasztani azt, ami legjobban tetszik. 

Bár az ár is nagyon lényeges szempont, azonban még fontosabb, hogy az ár-érték arányt tartsd szem előtt a döntésed során.


 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.