Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Van jövője az Óváros Piacnak?

2024. február 20. 13:59
Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón.

A képviselő úgy véli, hogy a kormány nem szentel elég figyelmet a magyar emberek egészséges élelmiszer ellátásának, és inkább a nagyvállalatok és az agrárbárók hatalmát igyekszik mindenáron kiszolgálni.

,,Az LMP világképe szerint a mezőgazdaság célja, hogy úgy adjon tisztes megélhetést a lehető legtöbb gazdának, hogy közben a teljes magyar lakosságot ellátja megfizethető, helyi élelmiszerrel”- emelte ki a politikus.

Helyi szinten az Óváros Piacot hozta példának, amely szerinte egy fontosnak ígérkező projektje volt az EKF-nek, környezettudatosság szempontjából is, mégis gazdátlanul maradt az év végére. A kezdeményezés jó lehetőség volt arra, hogy kialakuljon a termelő és fogyasztó közötti közvetlen kapcsolat, illetve, hogy a veszprémiek megbízható, helyi forrásból juthassanak élelmiszerhez. A politikus arra kéri a szervezőket, hogy az idei évben fordítsanak nagyobb hangsúlyt a programra, illetve több figyelmet magukra az árusokra.

Gerstmár a vásárcsarnok nagyobb kihasználását is hiányolja, pedig mint elmondta, Veszprém energetikai stratégiája több mint egy évtizede feladatként fogalmazta meg, hogy a városvezetés felülvizsgálja annak működését és szolgáltatásait is. Úgy véli, az önkormányzatnak lépéseket kell tennie a helyi élelmiszerek minél nagyobb térnyerése érdekében, és nem szabad hagyni, hogy a multinacionális üzletláncok import termékei legyenek az egyetlen választási lehetőség.

Balogh Dóra

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.