Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat

2024. február 23. 11:22
2014 óta hivatalosan is február 19. a magyar ápolók napja, annak emlékére, hogy ezen a napon született Magyarország első főápolója, a hazai ápolás fejlődésének kiemelkedő alakja, Kossuth Zsuzsanna. A jeles nap alkalmából a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház egy rövid ünnepség keretei közt köszöntötte egészségügyi szakdolgozóit és ismerte el mindennapos áldozatos munkájukat.
 

Gerencsér Andrea, az Országos Kórházi Főigazgatóság Ápolásügyi Koordinációs Igazgatóság igazgatója köszöntötte elsőként a jelenlévőket, egy valóban személyes és őszinte beszéddel. Az igazgató úgy véli: ez a nap tökéletes arra, hogy elismerjék a háttérben dolgozó ápolók önfeláldozó hivatását, hiszen olyan foglalkozás ez, amely életforma is.

,,Rengeteg nehézséggel és lemondással jár a szakma, akár a magánélet kárára is. Olyan tevékenység ez, ahol valóban mások életét helyezik a sajátjuk elé. Önök nem csak az egészség megőrzésében játszanak szerepet, de támogatást és vigaszt is nyújtanak mindazoknak, akik a legnehezebb helyzetben vannak”- emelte ki az igazgató, illetve hozzátette, hogy az ő életében is betegségei során egy-egy biztató szó vagy félmosoly segítette át az igazán nehéz időszakokon.

Dr. Lang Zsuzsanna, a kórház megbízott főigazgatója Kossuth Zsuzsannának az egészségügy fejlődésében betöltött meghatározó szerepéről beszélt: ahogy az egykori főápolót, úgy a mai szakdolgozókat is mély empátia jellemzi, elszánt és példaértékű munkát végeznek. Ez a nap köszönet és elismerés számukra, hiszen hivatásuk nemcsak munka, hanem szívügy is.

Magas szintű szakmai tudásuknak, példaértékű szolgálatuknak elismeréseként Kossuth Zsuzsanna-díjat kaptak:
Sövényházi Erzsébet asszisztens, Neurológia és Stroke Osztály
Bakos Julianna centrumvezető főnővér, Pszichiátriai Centrum
Bregócs Hajnalka szakaszissztens, Központi Laboratórium
Takács Tímea szakasszisztens, Képalkotó Diagnosztikai Centrum
Csomai Zsuzsanna asszisztens, Traumatológia Centrum
Sümegi Viktória szakasszisztens, Központi Gyógyszertár
Hegedüs Gyuláné szakasszisztens, Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Centrum
Kondor Antalné ápoló, Reumatológiai és Rehabilitációs Medicina Centrum
Meilingerné Németh Tímea csecsemő-és gyermekápoló, Szülészet-Nőgyógyászati Osztály
Varga Andrea ápoló, Sürgősségi Betegellátó Osztály
Nagyné Kárpi Beáta ápoló, Belgyógyászati Centrum

Galéria
Ápolók napja
Balogh Dóra
Szalai Csaba
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   ma 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. ma 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.