Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Koncept a hatvanas évekből

2024. február 24. 21:24
Attalai Gábor munkáiból nyílt kiállítás a Dubniczay-palotában pénteken.

Attalai Gábor 1934-ben született Budapesten. Pályafutásának korai szakaszát, a hatvanas-hetvenes éveket mutatja be a Dubniczay-palota tetőterében látható tárlat. A koncepcionális művészetet képviselte, dolgozott textillel, készített installációkat, a friss hóba rajzolt alakzatokat (egyik ilyen, 1971-es, Negatív csillag című munkájáról készült fotó helyet is kapott a kiállításon).

A tárlaton installációiról és performanszairól készült fotók mellett megmutatkoznak a térrel és idővel foglalkozó munkái, a manipulált térképek és dátumbélyegzővel készült alkotások, kollázsok.

A kiállítást Can Togay, az Európa Kulturális Fővárosa program művészeti és kreatív főtanácsadója nyitotta meg, aki az Attalait foglalkoztató kérdéseket válaszoltatta meg mesterséges intelligenciával, míg Hajdu István műkritikus elsősorban azokról a művészekről beszélt, akik kölcsönösen hatottak egymásra Attalaival. 

A kiállítás kurátora Fehér Dávid művészettörténész, a tárlat április 28-ig látogatható.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.