Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 22. Júlia, Rita
Veszprém
15°C
2024. május 22. Júlia, Rita
Veszprém
15°C

Idén is Budapest és Pannonhalma között teker a V4 kerékpárverseny mezőnye

2024. február 27. 13:23 // Forrás: MTI
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is Budapest és Pannonhalma között rendezik a V4 nemzetközi országúti kerékpárverseny magyarországi szakaszát, amely Veszprém vármegyét is érinti.

A viadal honlapja kedden kiemelte: a Visegrádi Csoport tagországainak (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) közös viadala július 6-án Magyarországon indul, majd másnap Szlovákiában folytatódik, míg a lengyel, valamint a záró, cseh futamra július 20-án és 21-én kerül majd sor.

A 2013-ban lengyel kezdeményezésre életre hívott V4-re első alkalommal még egy több mint 500 kilométeres versenyként került sor a tagországok területén, azóta azonban már a sorozat részeként mind a négy ország évente egy-egy, a nemzetközi szövetség (UCI) 1.2-es besorolású egynapos versenyt rendez, amely amellett, hogy olimpiai és világbajnoki kvalifikációs pontok szerzésére ad lehetőséget, a hazai élmezőny számára is kiemelt versenyzési lehetőséget biztosít.

Fotó: v4kerekparverseny.hu (archív)Fotó: v4kerekparverseny.hu (archív)

A magyarországi megmérettetésen idén is Budapesten rajtol el a nemzetközi mezőny, majd bő 138 kilométer megtétele után többek között Telki, Zsámbék, Bicske, Csákvár, Bodajk, Csetény és Ravazd érintését követően érkezik meg Pannonhalmára, ahol a versenyzőknek ezúttal is kétszer kell megküzdeniük az apátsághoz vezető, néhol 15 százalékos meredekségű emelkedővel.

További részletek ITT

vehir.hu
további cikkek
Tour de Hongrie: Welsford sikere a hajdúszoboszlói nyitányon, Rózsa a legjobb helyen álló magyar ország-világ Tour de Hongrie: Welsford sikere a hajdúszoboszlói nyitányon, Rózsa a legjobb helyen álló magyar Sam Welsford diadalmaskodott a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny szerdai nyitányán, az összetett legjobb magyarja pedig Rózsa Balázs az első szakasz után. 2024. május 8. 22:57 Tour de Hongrie: világsztárok és 12 magyar a rajtnál, változatos útvonal ország-világ Tour de Hongrie: világsztárok és 12 magyar a rajtnál, változatos útvonal Peter Sagan és Mark Cavendish révén az országúti kerékpársport elmúlt évtizedét meghatározó két világsztárral, valamint az előzetes rajtlista alapján 12 magyar bringással is találkozhatnak a szurkolók a szerdán kezdődő 45. Tour de Hongrie-n. 2024. május 7. 13:26 Az időjárás miatt neutralizálták a budapesti záróetapot kerékpárverseny Az időjárás miatt neutralizálták a budapesti záróetapot Az időjárási körülmények miatt neutralizálták a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny vasárnapi záróetapját Budapesten. 2023. május 14. 20:17 Tour de Hongrie: Jakobsené az esős keszthelyi sprint kerékpárverseny Tour de Hongrie: Jakobsené az esős keszthelyi sprint Az Európa-bajnok holland Fabio Jakobsen nyerte a 44. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny második szakaszát csütörtökön, és sikerével összetettben is az élre állt. 2023. május 11. 19:02

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.