Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém

2024. február 29. 15:33 // Forrás: Borítókép: Anna Dudkova / Unsplash
Március végétől a Cserepes parkban és a Görgey utcában is biztonságos körülmények között mozgathatják meg ebeiket a kutyások.

A kutyafuttatók létesítésével régóta tartó konfliktusokat szeretne elsimítani a város: Kovács Áron önkormányzati képviselő az építkezések megkezdése előtt elmondta, mind a Cserepes park környékén, mind a Jutasi lakótelepen, a Görgey utcában problémát jelentett, hogy a kutyákat póráz nélkül sétáltatják gazdáik, ami veszélyes a gyerekekre és a felnőttekre nézve, valamint az ebek is könnyen összeverekedhetnek egymással, sérüléseket okozva. A kutyafuttatókban viszont biztonságos körülmények között szaladgálhatnak és játszhatnak a négylábúak, így azok kialakítása mindkét fél érdekeit szolgálja.

Kovács Áron önkormányzati képviselőKovács Áron önkormányzati képviselő

Hozzátette: a Cserepes parki helyszín kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy mind a Mester, a Sorompó, az Ibolya és a Kisállomás utcai lakóházakhoz, mind a Kalmár térhez közel legyen, de megfelelő távolság válassza el a családi házaktól. Korábban ez a terület lényegében parlagon hevert, hiszen a felszín alatt húzódó közművek miatt más fejlesztésre nem alkalmas, kutyafuttató létrehozásához viszont ideális. Az építkezés már meg is kezdődött az 1620 négyzetméteres alapterületen.

Mivel a parkban jelenleg is több fa található, nem kell aggódni, hogy a gazdik ne találnának árnyékot, amíg az ebek játszanak, de várhatóan napvitorlákat is fognak felszerelni. Unatkozni pedig biztosan nem fognak a kutyusok: az Agility ugró és karika akadály, rámpa, libikóka, alagút, palánk, gyakorló asztal, palló és szlalom oszlopok gondoskodni fognak arról, hogy a négylábúak kellemesen lefáradjanak, de egy homokozó is rendelkezésre áll majd.

Itt hamarosan kutyafuttató leszItt hamarosan kutyafuttató lesz

Emellett mindkét helyszínen – a Jutasi lakótelepen és a Cserepes parkban is – helyet kap egy esőbeálló, kettő kerékpártároló és hat pad, valamint szemetesekkel és kutya WC-vel is felszerelik őket.

A tervek szerint a kutyafuttatókat március végén, április elején vehetik birtokba a veszprémiek, melyek 20 millió forintos költségvetésből, az EKF támogatásával valósulnak meg.

Bertalan Melinda
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.