Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
16°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
16°C

Útfelújítások Veszprémben 2024 tavaszán

2024. március 12. 13:24
Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a nagyfelületű felújítások II. ütemének részeként több útszakaszon elindul a fejlesztés március 18-án.

    1. Megkezdődik a Megyeház tér–Kórház utcai csomópont felújítása, amelyet a kivitelezés idejére lezárnak. A Kórház utca ezen idő alatt „fentről” zsákutca lesz, a bejutás a gyorsétterem felől, azaz a Mártírok úti körforgalomból lesz lehetséges. A kétirányú forgalom biztosítása érdekében a Kórház utcában megállási tilalom lesz érvényben, parkolásra az utcában nem lesz lehetőség. Az Egyetem utca felől érkező forgalmat az Iskola utcára terelik. A Mártírok útja, Bajcsy-Zs. utca, Mindszenty J. utca terelő úton, az Óvári F. utca irányából a Brusznyai Á. utcán keresztül lesz elérhető. A kivitelezés előre láthatóan három hétig tart.

2. Március 18-án megkezdődik a Veszprémvölgyi utca 2-26. számú ingatlanok (Kittenberger Kálmán utcai kereszteződés és a régi vidámparki parkoló) közötti szakaszának felújítása. A felújítás során az utcaszakasz térkő burkolatot kap, zárt csapadékvíz-elvezető rendszer létesül és a közvilágítás hálózat rekonstrukciója is megvalósul lámpakarok cseréjével, mely során korszerű, LED-es világítótesteket helyeznek ki. A kivitelezés 2024 nyarán fejeződik be. A kivitelezési munkák alatt az utca felújítással érintett szakaszára kizárólag az ott lakók hajthatnak be. 

3. Március 18-án megkezdődik a Szent István utca (Séd patak – Dózsa György tér közötti szakaszának) felújítása. A felújítás során az utcaszakasz teljes szélességében megújul, az útpálya új aszfaltburkolatot kap, a járdafelületek pedig térköves kialakításúak lesznek. A parkolási rend szabályozására egyes helyeken, ahol az lehetséges, parkolóhelyek kerülnek kijelölésre a menetirány szerinti bal oldalon. A közvilágítás rekonstrukciója is megtörténik, mely során a meglévő kandeláberekre kerülnek új, korszerű, LED-es világítótestek. A kivitelezés 2024 őszén fejeződik be.

A kivitelezés az alábbi két ütemben valósul meg:

• A kivitelezés I. üteme alatt az Eszterházy Antal utcának a Szent István utca – Jókai Mór utcai kereszteződését zárják le. Az Eszterházy Antal utcai forgalom a Veszprémvölgyi utca – Kittenberger Kálán utca terelő útvonalon halad a Jókai Mór utca irányába. Ezen időszak alatt a Kittenberger Kálmán utca egyirányú forgalmi rendje megfordul a Jókai Mór utca irányába és az utca teljes hosszában megállási tilalom lép életbe. A Szent István utca korlátozások mellett, de változatlan forgalmi rend szerint használható marad. Az I. építési ütem előreláthatólag a 2024. március 18-25. közötti időszakban zajlik.

• A kivitelezés II. ütemében, várhatóan 2024. március 25-től, a Szent István utcát zárják le teljes egészében, az útszakasz csak az ott lakók, az építési forgalom és a közszolgáltatások számára lesz elérhető. A lezárás ideje alatt a Jókai Mór utca forgalma az eredeti forgalmi rendnek megfelelően a Kittenberger Kálmán utcán keresztül közelítheti meg a Pápai utat. 

 4. Várhatóan szintén március 18-án kezdődik a Gyulafirátót, Szőlőhegy utca felújítása, melynek kivitelezése várhatóan 10 napig tart majd.

5. Március 19-én pedig elkezdődik a Kisréti utca útburkolat felújítása a déli vasúti átjárók között. A munkálatok várhatóan 3 hétig tartanak. 

A munkálatok idejére a kivitelezők a lakosság türelmét és megértését kérik. A munkaterületek közelében fokozott óvatossággal közlekedjenek!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.