Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
30°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
30°C

A forradalmi ifjakra emlékeztek a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai

2024. március 14. 14:44
„Egyenlőség, szabadság, testvériség.” Százhetvenhatodik évfordulóját tartjuk a forradalomnak, melyet hazafias érzetű fiatalok robbantottak ki a nemzeti szuverenitásért 1848. március 15-én. A Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai és tanárai az intézmény névadójának szobra előtt emlékeztek meg ezekről a fiatalokról csütörtök délelőtt.
 

A Himnusz közös éneklése után, Brányi Mária alpolgármester nyitotta meg szavaival a megemlékezést. Elmondta, hogy az esemény helyszíne nemcsak Kossuth Lajos szobra miatt különleges, hanem jól jelképezi a magyar ifjúság forradalmát is.

Amellett, hogy március 15. nemzetünk sorsát meghatározó történelmi pillanat, iránymutató példa is a mai fiatalok számára. A nemzet, a haza, a becsület nem csak egyszerű szavak, hanem az életünket meghatározó fontos eszmék.

A haza szabadságának oltárán soha nem áldozta fel annyi fiatal életét, mint akkor, ezzel reményt és jövőt adva az elkövetkező generációknak is – emelte ki az alpolgármester. A Kossuth Lajos Általános Iskola pedig méltó mód őrzi ’48 emlékét és Kossuth Lajos halhatatlan szellemét.   

A megemlékezés zárásaként Brányi Mária és az iskola tanuló közösen helyezték el a koszorút Kossuth Lajos szobra előtt.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. ma 10:46 Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe - tájékoztatta Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa. ma 10:47 Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között. tegnap 21:25 A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert  A párt alelnöke Radnai Márk, a párt operatív vezetője és Tarr Zoltán, az európai parlamenti delegáció vezetője lett a hétfői tisztújítás után.  tegnap 14:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.