Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A forradalmi ifjakra emlékeztek a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai

2024. március 14. 14:44
„Egyenlőség, szabadság, testvériség.” Százhetvenhatodik évfordulóját tartjuk a forradalomnak, melyet hazafias érzetű fiatalok robbantottak ki a nemzeti szuverenitásért 1848. március 15-én. A Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai és tanárai az intézmény névadójának szobra előtt emlékeztek meg ezekről a fiatalokról csütörtök délelőtt.
 

A Himnusz közös éneklése után, Brányi Mária alpolgármester nyitotta meg szavaival a megemlékezést. Elmondta, hogy az esemény helyszíne nemcsak Kossuth Lajos szobra miatt különleges, hanem jól jelképezi a magyar ifjúság forradalmát is.

Amellett, hogy március 15. nemzetünk sorsát meghatározó történelmi pillanat, iránymutató példa is a mai fiatalok számára. A nemzet, a haza, a becsület nem csak egyszerű szavak, hanem az életünket meghatározó fontos eszmék.

A haza szabadságának oltárán soha nem áldozta fel annyi fiatal életét, mint akkor, ezzel reményt és jövőt adva az elkövetkező generációknak is – emelte ki az alpolgármester. A Kossuth Lajos Általános Iskola pedig méltó mód őrzi ’48 emlékét és Kossuth Lajos halhatatlan szellemét.   

A megemlékezés zárásaként Brányi Mária és az iskola tanuló közösen helyezték el a koszorút Kossuth Lajos szobra előtt.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   ma 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. ma 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.