Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rendkívüli közgyűlésen fogadták el a VEB2023 Zrt. üzleti tervét

2024. március 14. 13:21
Jogszabályi kötelezettség miatt a város költségvetésének mellékletként tartalmaznia kell a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. idei üzleti tervét, ami kimaradt az eredetileg februárban elfogadott büdzséből. Ezt pótolták csütörtökön.

A rendkívüli közgyűlésen Kovács Rajmund (Híd a Városért) kérdésére Surguta Orsolya, a cég gazdasági igazgatója elmondta: a VEB2023 Zrt. idén 128 millió forint jegybevétellel számol, ami elsősorban a várbörtön és a CODE látogatóitól érkezik majd – e két intézményre már kidolgozták a jegystruktúrát a régió árait és látogatószámait figyelembe véve. 

Porga GyulaPorga Gyula

Az üzleti tervet végül 11 igen szavazattal, 6 tartózkodás mellett emelték be a költségvetésbe. 

Napirend után Kovács Rajmund kérdezte a polgármestert a húszemeletes lábánál, az árkád alatt parkoló autókról. Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy az önkormányzat elindította a behajtást akadályozó oszlopok beszerzését – ezeket nemcsak itt helyezik majd el, hanem a város több pontján is cserélik a megsérült, ellopott darabokat. Amint ezek megérkeznek és felszerelik őket, az árkád alatt parkolás is megszűnik majd. 

Kovács RajmundKovács Rajmund

Kovács Rajmund második napirend utáni kérdésében a főposta állapotát kritizálta, ami rontja a városképet. A polgármester megjegyezte, hogy mivel az épület nem a város tulajdona, így ez nem is az önkormányzat kompetenciája, de ígéretet tett arra, hogy levélben érdeklődik a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatójánál a terveikről. 

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkaidő statisztikájában a kávészünetek látszólag csak kidobott percek a termelékenységből, viszont több kutatás is igazolta már, hogy a munkahelyen elköltött kávék nem csak az egészségre, hanem a munkabírásra is jó hatással van. Persze ebben az esetben is ott villog a mértékletesség piros lámpája. tegnap 13:24 Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre közélet Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre Lemondott Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP két társelnöke a párt választmányának szombati ülésén a június 9-i európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választás eredményei miatt. Erről a két politikus a Facebook-oldalán számolt be. 2024. június 22. 16:35 Gryllus Dániel a költészet szerepéről kultúra Gryllus Dániel a költészet szerepéről Idén Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka alapító tagja nyitotta meg a veszprémi Ünnepi Könyvhetet. A szavakat dallamok követték, Gryllus citerával kísérte magát, s persze a nóták között mesélt könyvekről is, versekről, Kányádiról, Weöres Sándorról… Órákig tudtuk volna hallgatni… 2024. június 22. 17:02 Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. 2024. június 21. 11:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.