Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rockzene történelmi környezetben

2024. március 19. 9:34
Harmincnál is több zenekar ad élő koncertet az idei Rock Palota Fesztiválon, amelyet június 14-én és 15-én rendeznek meg Várpalota történelmi központjában, a Thury-várnál. A kétnapos, ingyenes rockzenei rendezvényen olyan országos hírű bandák is fellépnek, mint a Mobilmánia vagy épp az Akela.

Június közepén immár ötödik alkalommal rendezi meg mára hagyománnyá érett fesztiválját a Rock Palota Egyesület. Az ingyenesen látogatható program helyszínén, a várpalotai Thury-várban tartott hétfői sajtótájékoztatón a szervezők nevében Somogyi László elmondta, az elmúlt évek bizonyították, hogy a közönség részéről komoly igény van egy, a rockzenét a zászlajára tűző fesztiválra Várpalotán. 

– Minden generáció képviselteti magát a fesztiválon, a helyi emberek magukénak érzik a rendezvényt. Mindez megerősít minket abban, hogy van miért és mire építkezni, beleállni a szervezésbe minden egyes évben. A város önkormányzata is maximálisan mellettünk áll, a városi támogatásnak, illetve egy pályázati sikernek köszönhetően tudjuk megrendezni 2024-ben is a fesztivált. Várpalota komoly múlttal büszkélkedhet a rockzenét illetően, jelenleg is rengeteg aktív zenekar működik a városban – mondta el Somogyi László szervező. 

Fotó: Szabó Péter Dániel/Rock Palota FesztiválFotó: Szabó Péter Dániel/Rock Palota Fesztivál

Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere elmondta, városvezetőként kiemelten fontosnak tartja a helyi kezdeményezések támogatását, s azoknak a civil szervezeteknek az erősítését, akik értéket tudnak felmutatni. 

– A Rock Palota Egyesület ilyen csapat, az általuk szervezett, döntően a városban és a térségben működő amatőr rockzenekarokra építő fesztivál pedig egy olyan ötlet, ami mellé a kezdetektől örömmel álltunk oda. Nem véletlen, hogy a tavalyi évben a Veszprém Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozatban is helyet kapott a rendezvény. Szeretnénk, ha legalább ezen a színvonalon folytatódhatna a fesztivál története, ezért idén Várpalota önkormányzata biztosítja a rendezés költségeinek döntő részét – tette hozzá Campanari-Talabér Márta polgármestere. 

Ami a 2024-es Rock Palota Fesztivál fellépőit illeti, június 14-én, pénteken és 15-én, szombaton biztosan élő koncertet ad Várpalotán a Mobilmánia, az Akela, a Prosectura, a Nova Prospect és a legendás brit heavy metal banda dalait játszó Iron Maidnem is. Mellettük közel 30 helyi és környékbeli amatőr rockzenekar kaphat majd lehetőséget, hogy a Thury-várnál felállított két színpadon profi körülmények között mutatkozzon be a közönségnek.  

vehir.hu
további cikkek
Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. tegnap 14:14 Mert a néptánc öröm Mert a néptánc öröm Nagysikerű gálaműsorral ünnepelték szombaton az Agora Kulturális Központ nagytermében a veszprémi néptánc ötvenéves töretlen sikerét. Ennek zászlóshajója a Veszprém-Bakony táncegyüttes, akik pontosan fél évszázada kezdték el a magyar néptáncot olyan szinten űzni, hogy azóta nem túlzás azt állítani, hogy nemzetközileg is ismertek lettek. A gálán az új generáció és a szenior korosztály is képviseltette magát. Porga Gyula polgármesternek pedig igaza volt: a néptánc az öröm. 2024. április 20. 23:13 Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. 2024. április 20. 9:00 Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. 2024. április 19. 14:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.