Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
25°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
25°C

Rockzene történelmi környezetben

2024. március 19. 9:34
Harmincnál is több zenekar ad élő koncertet az idei Rock Palota Fesztiválon, amelyet június 14-én és 15-én rendeznek meg Várpalota történelmi központjában, a Thury-várnál. A kétnapos, ingyenes rockzenei rendezvényen olyan országos hírű bandák is fellépnek, mint a Mobilmánia vagy épp az Akela.

Június közepén immár ötödik alkalommal rendezi meg mára hagyománnyá érett fesztiválját a Rock Palota Egyesület. Az ingyenesen látogatható program helyszínén, a várpalotai Thury-várban tartott hétfői sajtótájékoztatón a szervezők nevében Somogyi László elmondta, az elmúlt évek bizonyították, hogy a közönség részéről komoly igény van egy, a rockzenét a zászlajára tűző fesztiválra Várpalotán. 

– Minden generáció képviselteti magát a fesztiválon, a helyi emberek magukénak érzik a rendezvényt. Mindez megerősít minket abban, hogy van miért és mire építkezni, beleállni a szervezésbe minden egyes évben. A város önkormányzata is maximálisan mellettünk áll, a városi támogatásnak, illetve egy pályázati sikernek köszönhetően tudjuk megrendezni 2024-ben is a fesztivált. Várpalota komoly múlttal büszkélkedhet a rockzenét illetően, jelenleg is rengeteg aktív zenekar működik a városban – mondta el Somogyi László szervező. 

Fotó: Szabó Péter Dániel/Rock Palota FesztiválFotó: Szabó Péter Dániel/Rock Palota Fesztivál

Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere elmondta, városvezetőként kiemelten fontosnak tartja a helyi kezdeményezések támogatását, s azoknak a civil szervezeteknek az erősítését, akik értéket tudnak felmutatni. 

– A Rock Palota Egyesület ilyen csapat, az általuk szervezett, döntően a városban és a térségben működő amatőr rockzenekarokra építő fesztivál pedig egy olyan ötlet, ami mellé a kezdetektől örömmel álltunk oda. Nem véletlen, hogy a tavalyi évben a Veszprém Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozatban is helyet kapott a rendezvény. Szeretnénk, ha legalább ezen a színvonalon folytatódhatna a fesztivál története, ezért idén Várpalota önkormányzata biztosítja a rendezés költségeinek döntő részét – tette hozzá Campanari-Talabér Márta polgármestere. 

Ami a 2024-es Rock Palota Fesztivál fellépőit illeti, június 14-én, pénteken és 15-én, szombaton biztosan élő koncertet ad Várpalotán a Mobilmánia, az Akela, a Prosectura, a Nova Prospect és a legendás brit heavy metal banda dalait játszó Iron Maidnem is. Mellettük közel 30 helyi és környékbeli amatőr rockzenekar kaphat majd lehetőséget, hogy a Thury-várnál felállított két színpadon profi körülmények között mutatkozzon be a közönségnek.  

vehir.hu
további cikkek
Frissítő italok és üdítő koncertek a rekkenő hőségben Rozé Rizling Jazz Napok Frissítő italok és üdítő koncertek a rekkenő hőségben Péntek esete megnyitotta kapuit az Óváros téren a veszprémi nyár egyik legjobban várt fesztiválja, a Rozé Rizling Jazz Napok. 2024. július 13. 15:07 Újabb öt évig Péterváry-Szanyi Brigitta vezeti a múzeumot Laczkó Dezső Múzeum Újabb öt évig Péterváry-Szanyi Brigitta vezeti a múzeumot A közgyűlés újabb öt évre bizalmat szavazott a Laczkó Dezső Múzeumot 2019 óta irányító Péterváry-Szanyi Brigittának. A régi-új igazgató pénteken sajtótájékoztatón értékelte az intézmény helyzetét. 2024. július 13. 21:41 Tizenötödik születésnapját ünnepli a Sobri Jóska Élménypark Tizenötödik születésnapját ünnepli a Sobri Jóska Élménypark Július 11. különleges nap volt a Sobri Jóska Élményparkban, hiszen egy napon ünneplték a helyszín születésnapját, valamint a Nagy Kaland Napját. A rendezvény igencsak jó hangulatúra sikeredett, a pecsétgyűjtő verseny, a kincsvadászat, a tutajhúzás, a hangszersimogató is remek alkalmat adott a kikapcsolódásra. Menet közben pedig maga Sobri Jóska is megérkezett… 2024. július 12. 15:10 Egy hónap múlva tartják a Balatoni Filmzene Fesztivált Egy hónap múlva tartják a Balatoni Filmzene Fesztivált Augusztus 9-11 között másodszor rendezik meg Balatoni Filmzene Fesztivált Balatonalmádiban. Az idei programban három nap alatt kilenc formációtól, hat különböző műfajban csendülnek fel régi és új idők film-főcímzenéi és betétdalai, könnyed, változatos és színvonalas szórakozást kínálva a Balaton északi partján üdülőknek és az itt lakóknak. 2024. július 10. 22:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.