Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

Ha a családi album mesélni tudna…

2024. március 19. 12:46

Az okostelefonok korában azt gondolnánk, hogy tengernyi kép készül a családról nap mint nap. Ez azonban nem így van, hiszen a rohanó mindennapokban nem mindig van erre idő vagy ha mégis, akkor általában csak a gyerekek vannak a középpontban.

A Let It Fly Studio családi fotózásai nemcsak sablonszerű képeket “termelnek,” hanem a cél, hogy történeteket meséljenek a képek, már-már megelevenedjenek. Az idő ugyanis kíméletlenlenül halad előre, a meghitt, mókás vagy épp különleges pillanatok pedig elvesznek, már ha hagyjuk. A családi fotózás megörökíti azokat, akik számunkra a legfontosabbak.

Mindenki együtt

A tapasztalat azt mutatja, hogy a teljes családról csak ritkán készül kép. A szülők általában a gyerekeket fotózzák, ők maguk már nem szerepelnek az elkapott pillanatokon. Ha nagy családról van szó, akkor ez fokozottan igaz. 

Holott a legtöbb család örülne pár olyan képnek, ahol mindenki együtt szerepel és ezt a fotós megörökíti az utókornak. Ezek a felvételek gyakran nem csupán az albumban szerepelnek, hanem a falra is kikerülnek, ami érthető, hiszen hiszen ezek a legnépszerűbb fotográfiák.

Minden gyermek egy kincs

A családi fotózás keretein belül elengedhetetlen, hogy a szülők szeme fénye vagy fényei is meg legyenek örökítve. Már csak azért is, mert egy szempillantás alatt felnőnek, így jó, ha nem hagyjuk ezeket a pillanatokat elveszni, hanem megörökítjük az utókornak, hogy sok-sok év múltán mosolyogva és döbbenten nézzük, úgymond “miből lett a cserebogár.”

A legnagyobb támasz, a legnagyobb ellenfél

A testvéri kapcsolat különleges. A civódás éppúgy hozzátartozik, mint a nevetések, versengés, játék. Természetesen ezek nem beállított felvételek, hanem a kicsik kedvükre bolondozhatnak, miközben valóságos kincsek készülnek, melyek a fotóalbum féltve őrzött értékei lesznek.

Közös képek a gyerekkel

Különösen a kisebb gyerekek között fordul elő, hogy nehezen oldódnak fel, bújnak anyához-apához. Ez egyáltalán nem probléma, sőt a fotós igazán harmonikus felvételeket tud így készíteni. Évek múltán nosztalgiával telve nézhetjük, hogy mennyit változtunk szülőként és mekkorára cseperedett az akkor még ölbe vett gyermek.

Anya és apa, egyben nő és férfi

Volt idő, amikor a gyerekek utáni szaladgálás, elintéznivalók és a kicsikkel való foglalkozás helyett egymásra koncentrálva telt a napok nagy része. Elvégre, ha nem lett volna az egymásba szerető nő és férfi, akkor a gyerekek sem lennének. 

Hosszú-hosszú évek távlatában érdemes megörökíteni ezt a különleges kapcsot, melynek gyümölcsei körülöttünk szaladgálnak. Ezért nem maradhat ki egy-két olyan fotó sem, ahol anya és apa újra “csak” szerelmespárrá válik. Az egykor köttetett szövetség természetesen a képeken is visszaköszön. Ezeket a fotókat biztosan édes nosztalgiával nézzük, bármennyi idő is teljen el.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.