Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

Mi történik hajbeültetéskor?

2024. március 19. 12:48

Sokan megrémülnek erős hajhullás, illetve kezdődő kopaszodás esetén, hiszen egyrészt az öregedéssel azonosítják a folyamatot, másrészt pedig félnek attól, hogy sosem lesz már olyan frizurájuk, mint azelőtt. 

Ma már azonban léteznek olyan modern beavatkozások, amelyek segítségével visszanyerhető az eredeti hajmennyiség. 

Hogyan működik a hajbeültetés?

Az eljárás során a páciens tarkójáról, azaz a donor területről kerülnek átültetésre a hajszálak a problémás, kopaszodó fejrészekre. A TurboHair Medical debreceni hajbeültetés klinikán dolgozó orvosok nagy tapasztalattal rendelkeznek, emellett rendkívül precíz eszközöket használnak annak érdekében, hogy a donor területről átvett hajhiány minél kisebb mértékben legyen észrevehető. 

Mivel az átültetett haj ugyanannak a személynek a fejbőréből lett kinyerve, ezért nem kell tartanunk a kilökődéstől sem, ráadásul a haj meg fogja őrizni az eredeti természetét és tulajdonságait, legyen szó akár a színről, göndörségről vagy a textúráról. 

Milyen lépésekből áll egy kezelés?

Általánosságban elmondható, hogy legalább 1-3 beavatkozásra lesz szükségünk a megfelelő eredményhez, a kopaszodás mértékétől és előrehaladottságától függően. Egy eljárás körülbelül 6-10 órát vesz igénybe, ami helyi érzéstelenítéssel történik, tehát nem szükséges altatás a kezelés elvégzéséhez. 

A tapasztalatok alapján a sebészeti beavatkozás csak csekély fájdalommal jár, de előfordulnak teljesen fájdalommentes esetek is. Bár ez az időtartam hosszúnak tűnhet, a klinikákon általában mindent megtesznek annak érdekében, hogy kellemesen teljen az idő – akár zenét is hallgathat, vagy filmet is nézhet a páciens.

Maga az eljárás az úgynevezett graftok eltávolításával indul a donor területről. Ezt követően az orvos beülteti a kinyert graftokat a kopaszodó területre, ügyelve arra, hogy ne okozzon sérülést a meglévő hajtüszőkben. Természetesen ilyenkor annak is nagy figyelmet szentelnek, hogy ugyanolyan szögben álljanak az új hajszálak, mint a meglévők, így szinte lehetetlen lesz észrevenni a különbséget. 

Mennyi idő múlva látszódik az eredmény?

A kezelés utáni rövid pihentetést követően normál tempóban fognak kinőni az új hajszálaink, így fontos, hogy türelmesek legyünk. A tapasztalatok szerint az első hajszálak 4 hónap elteltével kezdenek megjelenni, 6 hónap után pedig már egészen látványos lehet a változás. Fontos azonban tisztában lenni vele, hogy a végleges állapot csak 10-12 hónap elteltével lesz látható. 

A teljes folyamat tehát körülbelül 1 évet vesz igénybe, azonban egy tartós, több évtizedig kitartó megoldást kaphatunk a várakozásért cserébe. Az átültetett haj ugyanis ezt követően folyamatosan nőni fog, így nem kell többet aggódnunk a frizuránk miatt. 

A hajbeültetés ugyan egy hosszabb ideig tartó folyamat, ez az egyetlen járható út, amennyiben egy igazán tartós megoldást keresünk a kopaszodás ellen. Ha Önnek is fontos, hogy megőrizze fiatalságát és jó megjelenését, érdemes lehet elgondolkodni a beavatkozáson. 
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.