Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

Rovarirtás természetes módon

2024. március 20. 9:36

A házban vagy lakásban megjelenő rovarok számos kellemetlenséget okozhatnak. Nemcsak bosszantó, ha a szoba tele van ide-oda mászkáló hangyákkal, és nem csupán esztétikailag kifogásolható a csótányok társasága. Ezek a rovarok ugyanis veszélyes kórokozók mechanikai vektorai is lehetnek, így bizonyos fertőzéseket is terjeszthetnek. Gondoljunk csak arra, ha a konyhában megjelennek a csótányok. Ez azzal a veszéllyel is fenyeget, hogy megtalálják élelmiszereinket.
Így nem csoda, ha minél eredményesebb módon szeretnénk megszabadulni tőlük. Ha tehát hatékony csótányirtó módszereket keresünk, a Csapdashop.hu a csótányirtó termékek széles választékát kínálja. 

A csótányirtó gélek, csótánycsapdák és rovarirtó permetek mellett különböző hatóanyagú porzószerek állnak rendelkezésére. Most egy rendkívül hatékony rovarirtó porral, pontosabban annak természetes hatóanyagával fogunk megismerkedni.

Kovaföld: 100%-ban természetes hatóanyag

A népi nevén kovasavként vagy diatómaföldként ismert anyag tulajdonképpen szilícium és oxigén vegyülete. Bár természetes összetevőről van szó, nem lehet azt állítani, hogy teljes mértékben veszélytelen lenne. 

Bőrre kerülve vagy lenyelve kevésbé veszélyes, mint a szokványos rovarirtó szerek, ugyanakkor a tüdőben könnyen megtapadhat és ingerelheti a nyálkahártyát. Éppen ezért fontos, hogy kifejezetten rovarirtó célokra engedélyezett terméket használjon! Bár a Csapdashop.hu oldalon is kapható Tritosec rovarirtó porzószer esetében az ezzel kapcsolatos kockázatbecslések elkészültek, a használati útmutatóban foglaltakat minden esetben be kell tartani!

Hogyan hat a kovaföld a rovarokra?

Működése rendkívül egyszerű, mégis hatékony. A por behatol a rovarok külső vázába, és betölti a légcsövüket, amely a kiszáradásukhoz vezet. A rovarok saját mozgásuk révén juttatják a port a szervezetükbe, amely pengékhez hasonló módon kis vágásokat okoz bennük. Ezekből a vágásokból testnedv szivárog ki, amit a por felszív. Ez a módszer hangyákon és csótányokon kívül bolhák, atkák és ágyi poloskák ellen is sikerrel alkalmazható.

A kovaföld alkalmazása rovarok ellen

A Tritosec alkalmazása rendkívül egyszerű. A legkönnyebb valamilyen porzógépet használni, de kézzel vagy valamilyen lapáttal is egyszerűen kiszórhatjuk a rovarok előfordulási területeire. Hangyák és csótányok esetében 7g/m2-es dózisban érdemes használni. Illetve ha 1-3 cm-es sávokat hozunk létre a vonulási útvonalak mentén, akkor ez a dózis 7g/m legyen! A madártetűatka ellen ennél nagyobb mennyiségre van szükség, ebben az esetben 50g/m2-es dózissal kell számolni!

Összefoglalva, a Tritosec a rovarirtás egy hatékony és környezetbarát módja. Használata egyszerű és biztonságos, eredményeképpen pedig rovarmentes és higiénikus környezetet teremthetünk magunk körül.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.