Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 13. Jenő
Veszprém
26°C
2024. július 13. Jenő
Veszprém
26°C

Tervezési fázisban az egyetemvárosi park

2024. március 20. 11:49
Lakossági fórumon vázolta a parkfejlesztés ütemtervét Csik Richárd önkormányzati képviselő és Porga Gyula polgármester kedden, az Egyetemvárosban.

A politikusok arról számoltak be, hogy a költségvetés biztosítja a forrást a tervezésre, így a közösségi tervezés során a helyi lakosok által felvázolt elképzeléseket szakemberek vetik papírra. A tervek várhatóan májusra – nyár elejére készülnek el, ekkor mutatják be azokat. A kivitelezés ősszel kezdődhet meg. A Csermák és a Csikász utcák között megújuló terüetnek önálló nevet is adnának, ehhez szintén a lakosságtól várják a javaslatokat, amelyek közül online szavazással választanák ki a legjobbakat – a végső szót azonban egy szakértői grémium, a Földrajzinév bizottság mondja ki.

A tájékoztatót követően a lakosoknak lehetőségük volt a hétköznapi ügyes-bajos dolgaikról is egyeztetni a városrész képviselőjével. Szóba került többek között a fák-bokrok gallyazása, amelyet a VKSZ szakemberei ezekben a hetekben végeznek, de érkezett panasz a telepen élő varjak ellen is.

vehir.hu
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.