Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elköszön, de nem tűnik el a Grand Canyon eddigi üzemeltetője

2024. március 20. 13:01
Tizenhat év után elköszön Veszprém ikonikus vendéglátóhelyétől az eddigi üzemeltető, a sörcsapok viszont ezután sem fognak porosodni a Grand Canyon Sörözőben. Farkas Péter „Pépi” pedig ezután sem engedi el teljesen a Canyont, csupán – ahogy ő fogalmazott – átadja az üzemeltetést a jövő generációjának.

A Grand Canyon söröző a húszemeletes lábánál Veszprém egyik legrégebbi vendéglátóhelye. 1993-ban nyitott ki először az épületsor pincéjében kialakított kocsma, ami a Covid-időszakot és néhány kisebb szünetet leszámítva folyamatosan működött és vált több generációnak is a törzshelyévé.

Ennek a több mint harmincéves történetnek felében, összesen tizenhat éven át Farkas Péter – vagy ahogy mindenki ismeri: Pépi – vezette a helyet. A 2008 óta íródó közös történetük azonban most lezárul, ahogy erről Pépi is írt a Facebookon.

Közben eltelt 15 utcazene, 10 VEN, megannyi buli, számolhatatlan Gitárest… volt hamburgerünk, túléltünk egy COVID-ot és megalapítottuk a Stockholmosok klubját. Felsorolhatatlanul sok emlék köt a helyhez, a Jesus & Pals bulik, leány- és legénybúcsúk, szülinapok és forgatások. Most búcsúzom a Canyontól, átadom a következő generációnak

– írta posztjában, ami a Grand Canyon oldalán is megtalálható.

forrás: Grand Canyon Söröző Facebook-oldalaforrás: Grand Canyon Söröző Facebook-oldala

Portálunk megkereste Farkas Pétert, hogy a döntésének okairól érdeklődjünk. A Vehírnek elmondta, hogy eljött az idő az életében, amikor már szeretné maga mögött hagyni a vendéglátással együtt járó éjszakázásokat, és immáron minden erejével a magyar vitorlássport fejlesztésén szeretne dolgozni. Emellett a vendéglátásban is feltűnik majd, de már nem mint a söröző üzemeltetője.

A Canyon kezét viszont csak lassan, lépésről lépésre engedi el. Ennek bizonyítéka az is, hogy egészen addig nem hozta meg ezt a döntést, amíg nem találta meg azt az embert, akinek biztonsággal át tudja adni az üzemeltetést, és aki ugyanolyan komolyan veszi, mint ahogy ő is tette. Gorza Dávid személyében viszont biztosítottnak látja ezt – mondta. Dávidnak egyébként nem ismeretlen a Grand Canyon, korábban alkalmazottként már dolgozott itt. A következő időszakban Pépi igyekszik minden tudását és tapasztalatát átadni neki, hogy Dávidnak már ne kelljen azon a tanulóidőszakon átesnie, amin neki kellett, amikor 2008-ban átvette a helyet. Abba viszont nem fog beleszólni, hogy az új üzemeltető milyenre szabja a helyet.

Pépi szerint egyébként nincs bonyolult receptje annak, hogyan lehet sikeressé tenni egy Canyonhoz hasonló helyet. Csupán úgy kell hozzáállni a vendégekhez, olyan italokat, ételeket kell felszolgálni nekik, amit ő maga is szívesen fogyasztana. Ezt pedig hűségükkel meghálálják, mondja. Talán ez is az oka annak, hogy a Grand Canyon törzsközönségét nem lehet generációk szerint behatárolni. A fiatal egyetemistáktól a középkorú korosztályig egyaránt keresik a helyet a mai napig.

Ez a törzsközönség pedig olykor példaértékű összefogásáról is tanúbizonyságot tett. Ilyen volt az az eset is, amikor egy kisebb tűz keletkezett a Canyonban, a káreset után pedig napokon belül sikerült rendbe hozni a helyet, javában a törzsvendégek segítségével. Emellett számtalan hétvégi partynak adott otthont a sokoldalú söröző, ami egyszerre alkalmas baráti összejövetelekre, vagy sakáltanya-szerű bulik szervezésére is, ahogy a jövőben is betölti ezt a funkcióját a veszprémi éjszakai életben.

vehir.hu
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   tegnap 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. tegnap 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. 2024. április 26. 14:04

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.