Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Felnőttképzésen vehettek részt a Vöröskő Kft. munkavállalói

2024. március 20. 21:57
Az Euronics üzleteket működtető Vöröskő Kft. elsőként élt azzal az új szakképzési törvény által nyújtott lehetőséggel, amely során a munkavállalóik kereskedelmi értékesítő képzésben, valamint vállalkozási- és ügyviteli ügyintéző képzésben vehették át bizonyítványukat most szerda délután.  
 

2020-ban lépett hatályba az említett törvény, amely lehetőséget biztosít a vállalkozások számára, hogy dolgozóik munkahelyi körülmények között képezzék magukat, és magasabb végzettséget, valamint széleskörű ismereteket szerezzenek olyan alapszakmákban, amelyek a munkáltatójuk fő tevékenységéhez kapcsolódnak.

A képzést a Veszprémi Szakképzési Centrum biztosította, a cég oktatói és képzésszervezői végig szorosan együttműködtek a Szakképzési Centrum oktatóival, akik a szakmai támogatás mellett projektfeladatokkal is segítették a felkészülést a vizsgára. A cég felhasználva a megszerzett képzési tapasztalatokat akkreditáltatta magát, így duális képzőhellyé vált, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a következő tanévtől nem csak saját dolgozóit, de nappali munkarendben tanuló diákokat is oktathat.

A bizonyítványok kiosztása előtt Kavalecz Gábor, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója köszöntötte a jelenlévőket, majd dr. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke gratulált a sikeres tanulmányokhoz.

Magyar ZitaMagyar Zita

Az elnök elmondta, hogy egy felnőttképzés sokszor hasznosabb, mint mikor tapasztalatlan diákként vágunk bele a tanulásba, hiszen ilyenkor már kritikus szemmel és gyakorlottabban állunk az elméleti oktatáshoz. Így a már megszerzett gyakorlatot és tapasztalatot könnyedén kiegészíthetjük az elhangzottakkal.

,,Fontos támogatás ez a munkavállalónak az Euronicstől és a Szakképzési Centrumtól is, az, hogy éltek a lehetőséggel, az pedig egyaránt válik a cég és a dolgozó javára is” – emelte ki Magyar Zita a köszöntője végén.

Pap MátéPap Máté

Pap Máté, a Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja a szoros és hatékony együttműködésről beszélt a céggel, illetve fontos pillanatnak nevezte a törvény hatályba lépését, amely lehetőséget teremt, hogy a szakképzés a gazdasági szereplők elvárásaihoz igazodjon.

Az Euronics képviseletében Metykó Tibor, marketing és kommunikációs igazgató fejezte ki gratulációját a bizonyítványt szerzőknek, aki elmondta:

,,A 35 éves vállalatnak mindig is a munkavállalói voltak a legfontosabbak.”

Win-win szituációnak nevezte a képzést, hiszen egy ilyen lehetőség kiaknázása a vállalat és a dolgozók számára is fontos lépés, amely során egy olyan kollegiális bázis jöhet létre, akik produktívan tudnak együtt dolgozni a jövőben.

A 2024. február-márciusi vizsgaidőszak valóban sikeresnek bizonyult, összesen 172 fő értékesítő, és 84 fő  pedig vállalkozási ügyviteli szakmából szerzett szakmai bizonyítványt, illetve technikusi oklevelet.

Balogh Dóra
Domján Attila
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   ma 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. ma 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.