Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 29. Magdolna
Veszprém
14°C
2024. május 29. Magdolna
Veszprém
14°C

Ismét strucctojásfát díszítettek az állatkertben

2024. március 27. 14:30
A tavalyi nagy sikeren felbuzdulva idén is strucctojással díszített fa várja az állatkert látogatóit a Gulya-dombi bejáratnál az ünnepi hosszú hétvégén.

Az állatkertben összesen kilenc strucc él, akik évente összesen mintegy 60-70 tojást raknak. Ezek közül nagyjából huszonötöt fújtak ki és festettek meg az állatkert munkatársai akril- illetve tojásfestékkel. A kifújt tojások belsejét eleségként hasznosították, az ormányos medvék körében például kedvelt csemegének számít.

A strucc a legnagyobb testű ma élő madárfaj, tömege a 100-150 kilogrammot is elérheti. Afrika szavannáin, nyílt területeken él, háziállatként másutt is tartják. Röpképtelen, de jól fut: akár  óránkénti 70 kilométeres sebességre is képes. Krémszínű vagy fehér tojásainak tömege a másfél kilogrammot is elérheti. A negyvennapos költési időszak végére a fiókáknak különleges nyakizomzata fejlődik ki, hogy a rendkívül vastag tojáshéjat át tudják törni.

A vadaspark a hosszú hétvége mindegyik napján nyitva tart: pénteken, szombaton és vasárnap 9 és 16 óra között, míg húsvét hétfőn egy órával tovább, 17 óráig élvezhetjük az állatkerti sétát. 

A közelgő ünneppel kapcsolatban az állatkert munkatársai arra is felhívják a figyelmet, hogy az otthonra vásárolt állatok sokéves felelősséggel járnak, bizonyos nyúlfajok több mint tíz évig is élhetnek, és ezalatt kitartó és odaadó gondoskodást igényelnek. Aki csak az ünnepi hangulat kedvéért szeretne a tapsifülesekkel találkozni, az állatkertben megteheti: a kölyökdzsungelben várják a barátkozó kedvű gyerekeket. 

Kapcsolódó cikk
A felelős állattartás az ünnepek idején is fontos
A húsvéti időszakban számos család gondolja úgy, hogy élő nyúllal lepi meg a gyermekeket, ugyanakkor fontos mérlegelni, hogy állatot tartani hosszú távú elköteleződést jelent.
Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba
további cikkek
Rendezné a viszonyokat a Mester utcában Hartmann Ferenc Rendezné a viszonyokat a Mester utcában Hartmann Ferenc A Mester utca állapotára hívta fel a figyelmet hétfői sajtótájékoztatóján Hartmann Ferenc, a Híd a Városért polgármester-, illetve Csóri Péter, a szervezet önkormányzati képviselő-jelöltje. tegnap 13:55 Idén egymillió forinttal támogatta a Módszertani Bölcsődét Bázsa Botond Idén egymillió forinttal támogatta a Módszertani Bölcsődét Bázsa Botond A körzet önkormányzati képviselője a képviselői keretből biztosított forrásokat az intézménynek.  tegnap 12:39 Meghosszabbították a jelentkezési időt a kedvezményes árú önkormányzati nyári táborokra Meghosszabbították a jelentkezési időt a kedvezményes árú önkormányzati nyári táborokra Meghosszabbította a jelentkezési határidőt, a költségeket viszont továbbra is bőven a piaci árak alatt tartja az önkormányzat az idei nyári táboroknál. A veszprémi lakhelyű és veszprémi iskolába járó diákok június 5-ig jelentkezhetnek a szünidei táborokra, amelyekről Hegedűs Barbara alpolgármester árult el további részleteket sajtótájékoztatóján. tegnap 12:39 Eldőlt, ki lesz a következő magyar űrhajós Eldőlt, ki lesz a következő magyar űrhajós A szakértői bizottság végleges döntése alapján Kapu Tibor lehet az az ember, akit Magyarország hosszú évtizedek után ismét a világűrbe küld, míg a tartalék űrhajós Cserényi Gyula lesz, ők fogják elvégezni a kiképzés utolsó fázisát - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten. 2024. május 27. 10:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.