Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
15°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
15°C

Tihanyban az egyik házból alternatív univerzum nyílik egy világba, ahol minden legó

2024. április 4. 21:29
Egy nyolcéves kisfiú fejéből pattant ki pár éve az ötlet, hogy házuk tetőtéri részén miért nem rendeznek be egy legó univerzumot. A gyermeki ötletből aztán nagyon hamar valóság lett, ma pedig egy tihanyi házban megelevenednek többek közt a Harry Potter, a Star Wars szereplői, vagy egyszerű mindennapi élethelyezetek is, mind-mind legóból.

A tihanyi településtáblát alig elhagyva a falu belseje felé haladva van egy ház, ami messziről hirdeti, hogy itt található a Garda akvárium. Ez az a tematikus kiállítótér, ahol egy helyre gyűjtötték össze a Balaton gazdag élővilágát, közel kéttucat halfaj egyedeit, akik 15 akváriumban, 23 ezer liter vízben élnek.

A házban azonban, ami otthont ad az akváriumnak nem ez az egyetlen olyan terem, ami egy különös világot tár fel, ha belép valaki. Itt van a Minden Szupiszuper Lego kiállítás is.

Az emeleten egy kisfiú álmodta meg azt a legókból álló kiállítást, ami már számos vendéget és turistacsoportot fogadott az évek alatt. Gömbös Vince alig nyolcéves volt, amikor feltette édesapjának, Lórándnak a kérdést, hogy miért nem rendeznek be egy LEGO-kiállítást a ház emeletén, írja a likebalaton.hu riportjában.

És valóban, miért ne? Rövid idő alatt aztán bekerültek az asztalok a térbe, amiken elkezdték elrendezni Vince és húgának a legóit, majd egy gyűjtő felajánlásából még több ilyen játék érkezett Tihanyba.

A terepasztalon aztán mindennapi életképek váltak elevenné. Van tűzoltólaktanya, mezőgazdaság, egy építkezés darukkal, munkagépekkel, szántóföld kombájnnal, vasútállomás, kosárlabdapálya, hajókikötő és vidámpark is, amit belaktak a kis legófigurák. De például az egyik ilyen jelenet fölött megjelenik maga a Mikulás is a szánjával.

A hétköznapi szituációktól már jóval elrugaszkodottabb néhány tematikus terepasztal, amik olyan ikonikus filmtörténeti alakokat jelenítenek meg, mint például a Star Wars rohamdroidjai, vagy a birodalmi lépegetők, amik fölött vészjóslóan ott van a Halálcsillag is, na meg persze feltűnik az Ezeréves sólyom is.

Kicsit arrébb már Harry Potter világából tűnnek fel ismerős figurák, mint Hagrid, Hermione, Harry, de még maga Voldemort is, megint pár méterrel távolabb pedig már a Jurassic Park dinoszauruszai.

A kiállításról készült galériánkat, ahol további számos apró érdekességet lehet felfedezni az alábbiakban tekinthetik meg.

Galéria
Apró lego-univerzum Tihanyban
vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. tegnap 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. tegnap 17:01 Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? A Robert Fico elleni fegyveres merénylet túlmutat azon, mint hogy egy hetvenegyéves, vitatott politikai hátterű aktivista egyedül rálőtt a politikusra. A szlovák társadalom valahogy eljutott addig az állapotig, hogy az emberekben dúló feszültség a tettek mezejére lépett és gyilkossági kísérletig fajult. Mik voltak azok a politikai események, amik lavinaszerűen elvezettek eddig? Milyen hatása lesz a szlovák és azon túl az európai politikára egyaránt a május 15-ei eseménynek? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Krajcsír Lukács, nemzetközi kapcsolatok elemzővel, a Pannon Egyetem egykori hallgatójának segítségével. tegnap 11:32 Japán-magyar talajgyakorlatok Japán-magyar talajgyakorlatok Négy művész – két magyar és két japán – kerámiáiból nyílt kiállítás csütörtökön a Dubniczay-palota tetőterében. A kiállított darabokat a munkafolyamat teszi még izgalmasabbá. 2024. május 16. 22:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.