Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 29. Magdolna
Veszprém
14°C
2024. május 29. Magdolna
Veszprém
14°C

Állatkerti bébibumm a tavaszi szünetben

2024. április 5. 9:42
Nem kevesebb mint 10 cikta bárány született az elmúlt hetekben a Veszprémi Állatkertben.

A cikta az egyik legritkább juhfajta a világon. Jellegzetességük a vízszintesen álló, tölcsérszerűen sodrott fülek és a tincsekbe alácsüngő hosszú fürtű, fehér gyapjú, amely testüket borítja.

A fehér kis bárányok önfeledt játékukkal egész nap megmosolyogtatják az arra járó látogatókat. A velük szomszédos kifutóban pedig öt kis mangalica malac szaladgál. A cikta juh és a szőke mangalica Magyarország védett, őshonos magyar háziállatai közé tartoznak, melyek génmegőrzésében a Veszprémi Állatkert is részt vesz.

A kisállatok a Veszprémi Állatkert háziállatbemutatójában tekinthetők meg.

vehir.hu
további cikkek
Sokat segít a gyermekek fejlődésében, ha testközelből találkozhatnak a természettel Sokat segít a gyermekek fejlődésében, ha testközelből találkozhatnak a természettel A veszprémi Kozmutza Flóra Készségfejlesztő Iskola gyermekeit látták vendégül a Veszprémi Állatkertben a madarak és fák napja alkalmából. A közel százhatvan kisgyermeket már visszatérő vendégként köszöntötték az állatkert dolgozói, akikkel a körbevezetés mellett zoopedagógiai foglalkozásokon is részt vettek. 2024. május 15. 22:06 Megannyi állati és húsvéti élménnyel várja látogatóit a Veszprémi Állatkert az ünnepi hosszú hétvége minden napján. Veszprémi Állatkert Megannyi állati és húsvéti élménnyel várja látogatóit a Veszprémi Állatkert az ünnepi hosszú hétvége minden napján. A húsvéti hangulat garantált a Gulya-dombi bejáratnál strucctojásokkal díszített rendhagyó tojásfával. 2024. március 29. 2:55 Ismét strucctojásfát díszítettek az állatkertben Ismét strucctojásfát díszítettek az állatkertben A tavalyi nagy sikeren felbuzdulva idén is strucctojással díszített fa várja az állatkert látogatóit a Gulya-dombi bejáratnál az ünnepi hosszú hétvégén. 2024. március 27. 14:30 Az állatkertben is beköszöntött a tavasz Az állatkertben is beköszöntött a tavasz A jó idő beköszöntével felélénkül a természet és a Veszprémi Állatkertben egyre több kisállatot köszönthetünk. 2024. március 8. 13:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.