Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
29°C
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
29°C

Nem a Földről származik az a dolog, ami beszakította egy floridai ház tetejét

2024. április 6. 14:35 // Forrás: Nyitókép: Alejandro Otero X-oldala
Hatalmas robajra lett figyelmes egy Floridában élő férfi, amikor valami olyan erővel csapódott a házának tetejébe, hogy több emeletet is átszakított a rejtélyes tárgy. A NASA már vizsgálja az esetet.

Valószínűleg a Nemzetközi űrállomásról (ISS) származik az a közel egykilós tárgy, ami nem égett el a légkörben, hanem becsapódott a floridai férfi, Alejandro Otero házába március 8-án.

„Alig hittem a szememnek. Mi az esélye annak, hogy valami ilyen erővel csapódik a házamba, ekkora kárt okozva. Először azt hittük, egy kisebb meteorit csapódott be.” – Mondta a férfi, akinek az esete nagy port kavart szerte a világon.

A NASA azóta begyűjtötte a fémtárgyat további vizsgálatok céljából. A legvalószínűbb, hogy egy 2021-ben kidobott akkumulátor-tároló darabja volt a titokzatos tárgy, ami a Mexikói-öböl fölött lépett be a légkörbe és a számítások ellenére nem égett el teljesen az atmoszférában.

Habár tárgy csak 0,9 kilogramm nehéz és néhány centiméter hosszú volt, így is átszakította a tetőt és még két emeletet a férfi házában.

Legutoljára tavaly augusztusban történt olyan, hogy egy űreszköz koordinálatlanul zuhant vissza a Földre és nem semmisült meg teljesen. Akkor egy kínai hordozórakéta maradványait találták meg Indonéziában, pár méterre egy lakott területtől.

vehir.hu
további cikkek
A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert  A párt alelnöke Radnai Márk, a párt operatív vezetője és Tarr Zoltán, az európai parlamenti delegáció vezetője lett a hétfői tisztújítás után.  ma 14:11 Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől - az amerikai elnök a közösségi médiában közzétett közleményben jelentette be ezt a szándékát vasárnap. tegnap 20:40 Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Egy jó kísérletnek tartja, de majd az idő igazolja, hogy valóban működőképes-e az Európai Unió új online szabályzási rendszere Tuzson Bence, igazságügyi miniszter szerint, aki a Századvég nyári egyetemén vett részt Veszprémben. A miniszter az előadásában elmondta azt is, hogy milyen logika szerint lehetne hatékonyabban felvenni a versenyt az online bűnözőkkel, valamint a mesterséges intelligencia adta lehetőségekről is beszélt az államigazgatási munkában. 2024. július 20. 23:06 Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Közel száz denevér érkezett április második felében a veszprémi Érseki Palota padlásterébe, ahol a nőstény egyedek és néhány hete született kölykeik a nyári hónapokat töltik. Az „érsekségi denevérek” visszatérő vendégek a közel 250 éves barokk épületben, ezért a Veszprémi Főegyházmegye a várnegyed megújításának munkálatait úgy ütemezi, hogy a védett – fényre és zajra is érzékeny – állatokat ne zavarják, sőt az Érseki Palota díszkivilágítását is módosították. 2024. július 19. 22:35

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.