Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
14°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
14°C

A veszprémi székhelyű Pannon Várszínház képzőművészeti pályázatot hirdet „Formákban a világ” címmel

2024. április 9. 9:10

Pablo és Picasso, avagy az állatok karneválja címmel nagyszabású családi musical bemutatójára készülünk, melynek egyik főszereplője Pablo, az orrszarvú és egy rajztehetséggel megáldott kisfiú (az ő iskolai csúfneve Picasso), akik különleges kapcsolatba kerülnek. Közös élményük a hiány, talán a szeretet, az elfogadás képességének hiánya és a fantázia. Az emberi és állati társadalmak közösségeiben keverednek izgalmas kalandokba, míg új barátokra lelve megfogalmazódik végre közös vágyuk. Gyerekek, állatok, növények összefognak, hidat építenek egy olyan világba, ahol az élet valamennyi formája érték.

A PRODUKCIÓ KAPCSÁN ORSZÁGOS KÉPZŐMŰVÉSZETI PÁLYÁZATOT HIRDETÜNK, EZÁLTAL A GYERMEKEK AKTÍV RÉSZESEI LENNÉNEK AZ ALKOTÓFOLYAMATNAK, INSPIRÁLHATJÁK AZ ALKOTÓKAT. A PÁLYAMŰVEKBŐL KIÁLLÍTÁS LÉTREHOZÁSÁT TERVEZZÜK.

Te is unod a megszokott formákat? Légy kreatív és változtass rajtuk! Adj új formát tárgyaknak, élőlényeknek, gyümölcsöknek, környezetednek! Pályázhatnak általános iskolás alsó- és felső tagozatos diákok. A pályamunkákat 2024. május 31-ig kérjük a Pannon Várszínház titkárságára postai úton megküldeni (8200 Veszprém, Brusznyai u. 2.) vagy a Hangvillában található jegyértékesítő pultnál személyesen leadni.

A pályázatra A/4-es vagy A/3-as méretű, szabadon választott technikával készült alkotásokat, rajzokat, festményeket, sőt, még szobrokat is szívesen látunk. A pályamunkákhoz kérjük csatolni a készítő nevét, iskoláját és osztályát, életkorát, a szülő telefonszámát és email címét.

A Pannon Várszínház által felkért zsűri korcsoportonként az első három helyezettet díjazza.

Az eredményhirdetésre és a díjak átadására 2024. június 21-én a Hangvilla színháztermében, a produkció előpremierje keretében kerül sor.

www.pannonvarszinhaz.hu

vehir.hu
további cikkek
Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Május 29. és június 2. között 26. alkalommal szervezi meg a Pannon Várszínház a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivált, hazai és nemzetközi produkciókkal. 2024. április 30. 22:23 Bestseller: március 23-án világpremier a Pannon Várszínházban Bestseller: március 23-án világpremier a Pannon Várszínházban Március 23-án mutatja be a Pannon Várszínház Peter Quilter komédiáját, a Bestsellert. Az előadás rendezője – és egyik játszója – Szelle Dávid, aki maga talált rá a kétféle változatban is létező darabra, hiszen van egy háromszereplős, illetve egy hatszereplős verziója. Előbbit még soha nem játszotta egy színház sem, így a Pannon Várszínház világpremierre készül. A szereplőket kérdeztük a közelgő bemutatóról: Szelle Dávidot, Kárpáti Barbarát és Oravecz Editet. 2024. március 19. 15:47 Pannon Várszínház: írók története a színpadon; világpremier a Bestseller Pannon Várszínház: írók története a színpadon; világpremier a Bestseller Március 13-án tartották annak a Peter Quilter darabnak a sajtótájékoztatóját, amelynek előbemutatójára készül a Pannon Várszínház. A műnek kétféle verziója van, egy hatszereplős, valamint egy háromszereplős, utóbbit még soha senki nem játszotta. A Pannon Várszínház tehát világpremierre készül, az előbemutató március 23. 2024. március 16. 21:20 A teremtett világ szépségeit ábázolták a gyermekek A teremtett világ szépségeit ábázolták a gyermekek A Házasság hete keretein belül – a témához kapcsolódó – rajzpályázatra is sor került, méghozzá a Kukkantó Egyesület szervezésében. Az óvodások, valamint a kisiskolások pályaműveit szakmai zsűri értékelte, több mint kétszáz rajz érkezett. Az eredményhirdetésre szombat délelőtt, a Veszprémi Petőfi Színházban került sor. 2024. február 17. 13:36

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.