Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
17°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
17°C

Programajánló - A háború és béke kérdései

2024. április 9. 11:32 // Forrás: Nyitókép: HírTV
Mindannyiunkat aggodalommal töltenek el a világban jelenleg zajló brutális háborúk, a megoldhatatlannak tűnő fegyveres konfliktusok. Mégis a modern társadalom információs zajában, a témában erősen átpolitizált kommunikációs térben roppant nehéz a valódi történésekről tudományosan megalapozott, hiteles információkhoz jutni. Erre reagál most a Pannon Egyetem és az MTA VEAB, akiknek közös szervezésében az egyik leghitelesebb magyar biztonságpolitikai szakértő érkezik Veszprémbe előadást tartani.

Resperger István ezredesnek, egyetemi tanárnak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katonai Nemzetbiztonsági Tanszék vezetőjének, több százezres nézettségű podcastok és médiaműsorok állandó szereplőjének tudományos előadását hallgathatják meg az érdeklődők 2024. április 16-án, kedden 17 órai kezdettel a Pannon Egyetem Polinszky-termében (Veszprém, Wartha Vince utca 1.).

Az előadáson szó lesz az orosz-ukrán háborúról, Izrael és Palesztina harcáról, Kína és Tajvan konfliktusának aktualitásairól. Az előadást követően moderált beszélgetésre kerül sor, amelyben a hallgatóság részéről kérdések felvetésére is lehetőség van. A várható nagy érdeklődésre való tekintettel az előadáson való személyes részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. 

Regisztrálni ezen a linken lehet az előadásra.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.