Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 29. Magdolna
Veszprém
14°C
2024. május 29. Magdolna
Veszprém
14°C

Generációk nőttek fel a most felújított haszkovói KRESZ-pályán

2024. április 9. 17:01
Kedd délután adták át a Jutasi úti lakótelepen a felújított KRESZ parkot a kisgyermekes családok és közeli óvodák legnagyobb örömére.
 

Az óvodás korú gyermekek már használatba is vették a pályát, amelyet 15 millió forintból újított meg a városvezetés. A nyuszimotoros kicsik láthatósági mellényben és sisakban követték a frissen felfestett pályavonalat, új, működő forgalmi lámpák és KRESZ-táblák segítségével. A helyi családoknak mostantól bármikor lehetősége nyílik a gyerekeket a jelenlegi szabályoknak megfelelően edukálni a parkban.

Az átadót Porga Gyula polgármester nyitotta meg, aki elmondta: ő is személyesen kötődik a parkhoz, ahogy 30-40 évvel ezelőtti családok is, akik itt tanítgatták biciklizni a gyermekeiket.

A polgármester fontosnak tartja, hogy a veszprémiek sajátuknak érezzék a közterületeket, és ne csak használják, hanem a későbbiekben óvják is azokat, hiszen ez a pálya a jövő generációjának, a gyermekeknek készült.

Pálinkás Roland és Stigelmaier Józsefné önkormányzati képviselőknek is szívügye volt a beruházás, a kerület egyik kiemelkedően fontosabb fejlesztésének tartják, a Jutasin felnövő generációkhoz hasonlóan.

A pálya mellett új padokat és szemeteseket is kihelyeztek, javítottak az út minőségén, a területet pedig kamera is figyeli, hogy a jövőben is használható és szép legyen a veszprémi gyermekek számára.

Balogh Dóra
Szalai Csaba
további cikkek
'A választások tétje Veszprém töretlen fejlődése' 'A választások tétje Veszprém töretlen fejlődése' 2002-ben nem várt vereséget szenvedett a Fidesz, amikor 0,7 százalékkal kaptak ki az MSZP-től, valamint az SZDSZ-től. Ekkor új értékek mentén kellett átszervezni Veszprémet is, így vállalta el dr. Navracsics Tibor a Fidesz veszprémi csoportjának elnökségét, és ehhez a feladathoz kérte Porga Gyula segítségét. Ahogy a közigazgatási- és területfejlesztési miniszter elmondta a hétfői lakóssági fórumon: ,,Porga Gyulával elkezdtük a lassú építkezést, amiben voltak mesterfogások is, mint például Ovádi Péter, és voltak óriási balfogások, mint Kész Zoltán”.   tegnap 19:02 Rendezné a viszonyokat a Mester utcában Hartmann Ferenc Rendezné a viszonyokat a Mester utcában Hartmann Ferenc A Mester utca állapotára hívta fel a figyelmet hétfői sajtótájékoztatóján Hartmann Ferenc, a Híd a Városért polgármester-, illetve Csóri Péter, a szervezet önkormányzati képviselő-jelöltje. tegnap 13:55 Idén egymillió forinttal támogatta a Módszertani Bölcsődét Bázsa Botond Idén egymillió forinttal támogatta a Módszertani Bölcsődét Bázsa Botond A körzet önkormányzati képviselője a képviselői keretből biztosított forrásokat az intézménynek.  tegnap 12:39 Meghosszabbították a jelentkezési időt a kedvezményes árú önkormányzati nyári táborokra Meghosszabbították a jelentkezési időt a kedvezményes árú önkormányzati nyári táborokra Meghosszabbította a jelentkezési határidőt, a költségeket viszont továbbra is bőven a piaci árak alatt tartja az önkormányzat az idei nyári táboroknál. A veszprémi lakhelyű és veszprémi iskolába járó diákok június 5-ig jelentkezhetnek a szünidei táborokra, amelyekről Hegedűs Barbara alpolgármester árult el további részleteket sajtótájékoztatóján. tegnap 12:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.