Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 29. Magdolna
Veszprém
14°C
2024. május 29. Magdolna
Veszprém
14°C

Új parkban mozoghatnak a kutyák

2024. április 9. 21:28
Új kutyafuttatóval gazdagodott a Füredidomb városrész, a területet kedd délután avatták fel.

Az 1600 m2 alapterületű parkot az Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósították meg 20 millió forint értékben. A területet kettéválasztották: kialakítottak egy játszóeszközökkel ellátott részt, míg a másik térfélen a kutyusok szabadabban mozoghatnak.

Az idén nagy lépéseket tesz a város azért, hogy pótolja azokat a hiányokat, amikkel a kutyatartók eddig szembenéztek – jelentette ki Porga Gyula polgármester. Felhívta a figyelmet arra, hogy a kutyafuttató házirendje a bejáratnál olvasható, ez biztosítja a békés egymás mellett élést. Emellett arról is beszámolt, hogy a Pumi Alapítvány több alkalommal ingyenes képzéseket szervez majd a területen, ezek időpontjáról tájékoztatják majd a lakosságot.

Porga Gyula és Kovács ÁronPorga Gyula és Kovács Áron

Kovács Áron önkormányzati képviselő elmondta, hogy a kutyafuttató létesítése jól illeszkedik a városrész fejlesztésének eddigi vonalába. Korábban játszótér és közösségi kert is létesült a Füredidombon, azzal a céllal, hogy a környék ne váljon alvóvárossá, az itt élők szívesen használják a közösségi tereket. A képviselő szerint az új kutyafuttató ezzel együtt megoldást jelenthet a kutyások és nem kutyások közötti konfliktusokra is, hiszen az elkerített területen az ebek szabadon játszhatnak és mozoghatnak anélkül, hogy zavarnák vagy esetleg megijesztenék azokat, akik félnek tőlük.

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba
további cikkek
'A választások tétje Veszprém töretlen fejlődése' 'A választások tétje Veszprém töretlen fejlődése' 2002-ben nem várt vereséget szenvedett a Fidesz, amikor 0,7 százalékkal kaptak ki az MSZP-től, valamint az SZDSZ-től. Ekkor új értékek mentén kellett átszervezni Veszprémet is, így vállalta el dr. Navracsics Tibor a Fidesz veszprémi csoportjának elnökségét, és ehhez a feladathoz kérte Porga Gyula segítségét. Ahogy a közigazgatási- és területfejlesztési miniszter elmondta a hétfői lakóssági fórumon: ,,Porga Gyulával elkezdtük a lassú építkezést, amiben voltak mesterfogások is, mint például Ovádi Péter, és voltak óriási balfogások, mint Kész Zoltán”.   tegnap 19:02 Rendezné a viszonyokat a Mester utcában Hartmann Ferenc Rendezné a viszonyokat a Mester utcában Hartmann Ferenc A Mester utca állapotára hívta fel a figyelmet hétfői sajtótájékoztatóján Hartmann Ferenc, a Híd a Városért polgármester-, illetve Csóri Péter, a szervezet önkormányzati képviselő-jelöltje. tegnap 13:55 Idén egymillió forinttal támogatta a Módszertani Bölcsődét Bázsa Botond Idén egymillió forinttal támogatta a Módszertani Bölcsődét Bázsa Botond A körzet önkormányzati képviselője a képviselői keretből biztosított forrásokat az intézménynek.  tegnap 12:39 Meghosszabbították a jelentkezési időt a kedvezményes árú önkormányzati nyári táborokra Meghosszabbították a jelentkezési időt a kedvezményes árú önkormányzati nyári táborokra Meghosszabbította a jelentkezési határidőt, a költségeket viszont továbbra is bőven a piaci árak alatt tartja az önkormányzat az idei nyári táboroknál. A veszprémi lakhelyű és veszprémi iskolába járó diákok június 5-ig jelentkezhetnek a szünidei táborokra, amelyekről Hegedűs Barbara alpolgármester árult el további részleteket sajtótájékoztatóján. tegnap 12:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.