Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 27. Hella
Veszprém
25°C
2024. május 27. Hella
Veszprém
25°C

Ülésezett a Veszprém Városi Idősügyi Tanács

2024. április 12. 14:47
A veszprémi idősügyi tanács évente kétszer ülésezik, a csütörtöki találkozón a nyugdíjasokat érintő költségvetési támogatásokról esett szó.
 

A költségvetés elfogadását követően az önkormányzat 3,5 millió forintos támogatást ad a nyugdíjas kluboknak. Összesen 23 nyugdíjas klub élt a lehetőséggel, és nyújtott be pályázatot, közöttük osztották el a teljes támogatást.

Hegedűs Barbara alpolgármester elmondta lapunknak, hogy a legutóbbi közgyűlésen a települési támogatásoknak a jogosultsági jövedelemhatárát emelték, illetve a támogatási összegeket is. Felhívták rá a figyelmet, hogy több olyan kategória is van, amely a nyugdíjasok számára is kiemelten fontos lehet: a rendkívüli települési támogatás, a lakásfenntartási támogatás, gyógyszertámogatás, követési támogatás. A rendkívüli települési támogatás a 65 év feletti, egyedül élő személyek számára is nyitott kategória.

A tanács másik kiemelt témája a megbeszélésnek az a nagyszabású rendezvény, amelyet május 4-én tartanak, Török Lajos, a Veszprémi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének elnöke pedig jelezte, hogy szeretettel várnak minden aktív tagot a nyugdíjas klubokból, és remélik, hogy minél többen vesznek majd részt rajta. 

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Eldőlt, ki lesz a következő magyar űrhajós Eldőlt, ki lesz a következő magyar űrhajós A szakértői bizottság végleges döntése alapján Kapu Tibor lehet az az ember, akit Magyarország hosszú évtizedek után ismét a világűrbe küld, míg a tartalék űrhajós Cserényi Gyula lesz, ők fogják elvégezni a kiképzés utolsó fázisát - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten. ma 10:07 Veszprémből népszerűsítették a triatlont Veszprémből népszerűsítették a triatlont Újabb bizonyítékát adta Veszprém, hogy nem légből kapott az a terve, hogy hamarosan bezsebeljen egy újabb nemzetközi címet az Európa Sportfővárosa formájában. Ebben a helyi sportkluboknak is nagy szerepe lesz, akik közül vasárnap a Spirit SC mutatta meg, hogyan kell egy professzionális triatlonversenyt megszervezni. Az uszodánál több százan – amatőrök és profi sportolók – küzdötték le a saját korlázaikat úszásban, kerékpározásban és futásban. ma 14:56 A piros autó és a kék sziréna elvarázsolja a gyermekeket A piros autó és a kék sziréna elvarázsolja a gyermekeket Nagy siker volt a tűzoltóság gyermeknapi programja. Képgalériánkban megmutatjuk a legvidámabb pillanatokat. ma 11:24 Még az eső ellen is hatásos volt a dózsavárosiak jó kedve Dózsaváros Még az eső ellen is hatásos volt a dózsavárosiak jó kedve Nyárbúcsúztatóból már sokat tartottak, de nyárköszöntőből ez volt az első, amit szombaton szerveztek meg a Dózsavárosban a Martinovics téren. tegnap 14:35

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.