Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 27. Hella
Veszprém
24°C
2024. május 27. Hella
Veszprém
24°C

Azonnali intézkedéseket vár a helyi ellenzék a veszprémi kórház ügyében

2024. április 12. 13:53
Hartmann Ferenc és Kovács Rajmund, a Híd a Városért ellenzéki tömörülés két tagja azonnali válaszokat vár a Csolnoky Ferenc Kórház működésével kapcsolatban, a polgármestertől pedig azt kérik, habár nem az ő hatáskörébe tartozik a megyei kórház, intézkedjen a helyzet normalizálásáért.

Hartmann Ferenc és Kovács Rajmund pénteken reggel a kórház előtt tartott sajtótájékoztatón elmondták: a kórházban jelenleg 5 szakorvos, 18 szakdolgozó és 4 adminisztratív álláshely betöltetlen. Továbbá, habár a volt főigazgatót néhány hónapja kirúgták, tanácsadóként még mindig visszafoglalkoztatják. A kötelező orvosi béremelés ellenére pedig sokan kevesebb fizetést kapnak így is.

Szerintük vezetői és gazdasági válság van a Csolnoky Ferenc Kórházban, ami 370 ezer beteg ellátásért felel.

Véleményük szerint, ha az intézmény nem is tartozik a város közvetlen irányítása alá, a veszprémi önkormányzat akkor is felelősséggel tartozik a városban élőkért.

Ezért arra kérik Porga Gyula polgármestert, hogy mielőbb szólaljon meg az ügyben és adjon tájékoztatást a helyzet normalizálása érdekében tett intézkedéseiről.

Újságírói kérdésre, hogy képviselőként ők tájékozódtak-e a kórház megbízott vezetésénél a konkrét helyzetről, Hartmann Ferenc azt mondta: más a lehetősége és a felelőssége egy ellenzéki képviselőnek és egy városvezetőnek.

Továbbá kiemelték, hogy elismerik az ott dolgozókat, akik a kialakult helyzet ellenére becsülettel végzik a munkájukat.

vehir.hu
további cikkek
Eldőlt, ki lesz a következő magyar űrhajós Eldőlt, ki lesz a következő magyar űrhajós A szakértői bizottság végleges döntése alapján Kapu Tibor lehet az az ember, akit Magyarország hosszú évtizedek után ismét a világűrbe küld, míg a tartalék űrhajós Cserényi Gyula lesz, ők fogják elvégezni a kiképzés utolsó fázisát - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten. ma 10:07 Veszprémből népszerűsítették a triatlont Veszprémből népszerűsítették a triatlont Újabb bizonyítékát adta Veszprém, hogy nem légből kapott az a terve, hogy hamarosan bezsebeljen egy újabb nemzetközi címet az Európa Sportfővárosa formájában. Ebben a helyi sportkluboknak is nagy szerepe lesz, akik közül vasárnap a Spirit SC mutatta meg, hogyan kell egy professzionális triatlonversenyt megszervezni. Az uszodánál több százan – amatőrök és profi sportolók – küzdötték le a saját korlázaikat úszásban, kerékpározásban és futásban. ma 14:56 A piros autó és a kék sziréna elvarázsolja a gyermekeket A piros autó és a kék sziréna elvarázsolja a gyermekeket Nagy siker volt a tűzoltóság gyermeknapi programja. Képgalériánkban megmutatjuk a legvidámabb pillanatokat. ma 11:24 Még az eső ellen is hatásos volt a dózsavárosiak jó kedve Dózsaváros Még az eső ellen is hatásos volt a dózsavárosiak jó kedve Nyárbúcsúztatóból már sokat tartottak, de nyárköszöntőből ez volt az első, amit szombaton szerveztek meg a Dózsavárosban a Martinovics téren. tegnap 14:35

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.