Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 27. Hella
Veszprém
24°C
2024. május 27. Hella
Veszprém
24°C

Új kutyafuttató építi a kutyás közösséget a Görgey utcában

2024. április 12. 22:16
Csütörtök délután hivatalosan is átadták a Görgey Artúr utcai kutyafuttatót. Az eseményen megtekinthettük, amint a kutyusok felavatják a futtató eszközeit.

Porga Gyula polgármester köszöntőjében elmondta: bízik abban, hogy az állatok szeretete, a felelős állattartás az embereket is összehozza, éppen ezért a Görgey utcai kutyafuttató még tovább erősíti a térség lakói közötti köteléket. Ennek az igényét mutatja az is, hogy a héten már a második kutyafuttatót adják át. A létesítmény alapvető célja, hogy a kutyák szabadabban mozoghassanak, mégis elmondhatjuk, hogy a helyszínek nagyszerű közösségi térként funkcionálnak, ahol az emberi kapcsolatok mélyülhetnek.

És hogy miért éppen a Görgey utca? Ez már Gerstmár Ferenc érdeme, aki a lakók igényeit figyelembe véve a zöld stratégia részévé tette a kutyafuttató kialakítását. Gerstmár kiemelte: amikor az ügy kapcsán megkereste a szomszédos választókerület önkormányzati képviselőjét, Strenner Zoltánt, elsőre a kezdeményezés mellé állt.

Strenner is felszólalt, kiemelte, remek teret kaptak a kutyák, ahol kiélhetik mozgás igényüket, és nem kell kerülgetni a nem kutyával sétáló embereket. Megköszönte a tervezőknek, a kivitelezőknek, így az E-Pannon Kft-nek és a Royal Kertnek.

Állatasszisztált tanóra a Deákban

Fotó: Kovács BálintFotó: Kovács Bálint

A Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskolában egy tanóra keretében került sor foglalkozásra: terápiás kutyák segítségével csoportokban dolgoztak fel szövegeket, méghozzá a 3.a osztály. Ez is egy jó példa arra, miként lehet csökkenteni a tanulásból fakadó szorongást a gyermekekben. Ovádi Péter is meglátogatta az órát, s külön örült annak, hogy a Deák Iskola nyitott volt a kezdeményezésre.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Eldőlt, ki lesz a következő magyar űrhajós Eldőlt, ki lesz a következő magyar űrhajós A szakértői bizottság végleges döntése alapján Kapu Tibor lehet az az ember, akit Magyarország hosszú évtizedek után ismét a világűrbe küld, míg a tartalék űrhajós Cserényi Gyula lesz, ők fogják elvégezni a kiképzés utolsó fázisát - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten. ma 10:07 Porga Gyula: A béke üzenetét továbbítom a világnak ezeresztendős városunkból Porga Gyula: A béke üzenetét továbbítom a világnak ezeresztendős városunkból A Hősök Napján azokra a magyar katonákra és polgári személyekre emlékezünk, akik háborús események, harcok során estek el, mert hazájukat, népüket, szeretteiket, családjukat védelmezték. Veszprémben több helyen tartottak megemlékezéseket, a központi ünnepséget vasárnap a Vörösmarty téri emlékműnél, ahol Porga Gyula polgármester mondott ünnepi beszédet katonai tiszteletadás mellett. ma 0:09 A piros autó és a kék sziréna elvarázsolja a gyermekeket A piros autó és a kék sziréna elvarázsolja a gyermekeket Nagy siker volt a tűzoltóság gyermeknapi programja. Képgalériánkban megmutatjuk a legvidámabb pillanatokat. ma 11:24 Még az eső ellen is hatásos volt a dózsavárosiak jó kedve Dózsaváros Még az eső ellen is hatásos volt a dózsavárosiak jó kedve Nyárbúcsúztatóból már sokat tartottak, de nyárköszöntőből ez volt az első, amit szombaton szerveztek meg a Dózsavárosban a Martinovics téren. tegnap 14:35

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.