Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 27. Hella
Veszprém
25°C
2024. május 27. Hella
Veszprém
25°C

Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság

2024. április 16. 13:56
Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről.

Pálinkás elmondta: a munkacsoport ülésein személyes életterek szerint csoportosítva dolgozzák fel a bűnmegelőzés, az áldozattá válás elkerülésének módjait. Legutóbb az online térben elkövetett egyre több csalás került a fókuszba. A megbeszélésen a koncepcióba építhető gondolatok mellett kibontakozott egy aktívabb cselekvési lehetőség is: az októberi cyber weekhez kapcsolódva olyan rendezvényeket szerveznének, mint amilyeneket például a közlekedés kapcsán az autómentes napon. Ehhez a programsorozathoz az olyan partner szervezetek, mint a digitális tudásközpont vagy az áldozatsegítő központ is a maga eszközeikkel csatlakoznának. 

A következő hónapokban az otthonunkban és az azon kívül – utcán, közlekedési eszközökön, munkahelyen – ránk leselkedő veszélyekről és azok megelőzéséről egyeztetnek majd a munkacsoport állandó tagjai és a témakörök szerint meghívott szakértők. Az elkészült koncepciót a tervek szerint szeptemberben terjesztik a közgyűlés elé.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Eldőlt, ki lesz a következő magyar űrhajós Eldőlt, ki lesz a következő magyar űrhajós A szakértői bizottság végleges döntése alapján Kapu Tibor lehet az az ember, akit Magyarország hosszú évtizedek után ismét a világűrbe küld, míg a tartalék űrhajós Cserényi Gyula lesz, ők fogják elvégezni a kiképzés utolsó fázisát - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten. ma 10:07 Veszprémből népszerűsítették a triatlont Veszprémből népszerűsítették a triatlont Újabb bizonyítékát adta Veszprém, hogy nem légből kapott az a terve, hogy hamarosan bezsebeljen egy újabb nemzetközi címet az Európa Sportfővárosa formájában. Ebben a helyi sportkluboknak is nagy szerepe lesz, akik közül vasárnap a Spirit SC mutatta meg, hogyan kell egy professzionális triatlonversenyt megszervezni. Az uszodánál több százan – amatőrök és profi sportolók – küzdötték le a saját korlázaikat úszásban, kerékpározásban és futásban. ma 14:56 A piros autó és a kék sziréna elvarázsolja a gyermekeket A piros autó és a kék sziréna elvarázsolja a gyermekeket Nagy siker volt a tűzoltóság gyermeknapi programja. Képgalériánkban megmutatjuk a legvidámabb pillanatokat. ma 11:24 Még az eső ellen is hatásos volt a dózsavárosiak jó kedve Dózsaváros Még az eső ellen is hatásos volt a dózsavárosiak jó kedve Nyárbúcsúztatóból már sokat tartottak, de nyárköszöntőből ez volt az első, amit szombaton szerveztek meg a Dózsavárosban a Martinovics téren. tegnap 14:35

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.