Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 29. Magdolna
Veszprém
14°C
2024. május 29. Magdolna
Veszprém
14°C

Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez

2024. április 17. 13:29
Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket a színésznek. A Veszprémhez szorosan kötődő művész életformájáról, többlakiságáról is mesélt, amelyről egy videós összeállítást is megtekinthetnek.

Gáspár Sándor gyakori vendége a királynék városának, tavaly nyáron például színpadon is láthatta a nagyérdemű, hiszen az EKF által is támogatott Apacsok című Bereményi-darabban játszott főszerepet, amit az Agórában mutattak be. A többlaki életet élő színész egyik bázisa Alsóörs, ahol a kertészkedésé, a kikapcsolódásé a főszerep. Gáspár Sándor jelenleg a székesfehérvári Vörösmarty Színház tagja, de ahogy a többlakiságából is adódik, több városban játszik.

A Vehír kerekasztal-beszélgetésén kitért a pályáját érintő nagyobb fordulópontokra, és arról is mesélt, miért nem jó, ha a szorongás rárakódik egy próbafolyamatra. Kifejtette: ritka, hogy a túlzott stressz eluralkodik rajta, ám ha mégis előfordul, az a próbák rossz tempójából adódik. Ezen kívül a „kötelező” drukk mindig benne van a színészben, de ez inkább szolgál, mintsem elvesz.

A színész bevallotta, jóval többet szeretne színházba járni, mint amennyire manapság ideje van, és bizony számos filmet is be kell pótolnia. A közönség egyébként az Üvegtigris kapcsán is kérdezte, erre a művész kifejtette: nem feltétlen az áll szakmailag a legközelebb hozzá, ami közönségkedvenc, ugyanakkor büszke és örömmel gondol vissza rá. Elárulta: hamarosan újra láthatjuk a mozivásznon, erre a hallgatóság szeme felcsillant, de addig még sajnos, sokat kell várnunk...

A beszélgetés előtt a színművész rövid interjút is adott portálunknak, amit az alábbiakban tekinthetnek meg.

A Vehír kávéházi beszélgetésének sorozata folytatódik, érdemes figyelni a portálunkat, mert a héten újabb neves vendéget jelentünk be.

Szabó Eszter
további cikkek
A megújulás a kulcsszava a Kabóca Bábszínház új évadának Kabóca Bábszínház A megújulás a kulcsszava a Kabóca Bábszínház új évadának A Kabóca Bábszínház új életre kelt, és fennállásának talán legizgalmasabb időszakát éli. Az új évadban tizenegy bemutatóval érkeznek, az egyéves korosztálytól egészen a felnőttekig szóló előadásokkal várnak mindenkit. A korszerű, de egyben hagyománytisztelő programjaikról hétfő délután tartott a társulat sajtótájékoztatót a színház új épületében.   tegnap 17:13 Idén is minden korosztályra gondol az Operettfesztivál Idén is minden korosztályra gondol az Operettfesztivál A Veszprémi Petőfi Színház idén hetedik alkalommal rendezi meg június 20-23. között a Rátonyi Róbert Operettfesztivált, amely a város különböző pontjain ad majd izgalmas programkínálatot a műfaj kedvelőinek. 2024. május 27. 21:47 Porga Gyula: A béke üzenetét továbbítom a világnak ezeresztendős városunkból Porga Gyula: A béke üzenetét továbbítom a világnak ezeresztendős városunkból A Hősök Napján azokra a magyar katonákra és polgári személyekre emlékezünk, akik háborús események, harcok során estek el, mert hazájukat, népüket, szeretteiket, családjukat védelmezték. Veszprémben több helyen tartottak megemlékezéseket, a központi ünnepséget vasárnap a Vörösmarty téri emlékműnél, ahol Porga Gyula polgármester mondott ünnepi beszédet katonai tiszteletadás mellett. 2024. május 27. 0:09 Nagyvári Csaba festőművész és a Lélegzetvétel Nagyvári Csaba festőművész és a Lélegzetvétel A veszprémi Íródeák igen kedvelt kávézója, találkozási pontja a városnak, a közvetlen hangulat, a barátságos fogadtatás mind-mind otthonosabbá teszik az elvonulni vágyó kávézó-közösség pillanatait. Hogyan is lehetne fokozni az élményt, ha nem a kultúra terítésével?  Ha ma valaki betoppan az Íródeákba, ne csak a kávéért tegye! Nagyvári Csaba festőművész alkotásai ugyanis szintén okot adhatnak a látogatásra. tegnap 13:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.