Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 27. Hella
Veszprém
24°C
2024. május 27. Hella
Veszprém
24°C

A polgárok őreit díjazták

2024. április 21. 10:07
Szombaton délelőtt a Veszprém megyei Polgárőr Szövetség hagyományos küldöttgyűlésén több megyei és veszprémi elismerést is átadtak.

A Herenden tartott eseményen Veszprém város részéről Brányi Mária alpolgármester adta át Lampert Dezsőnek az Év polgárőre kitüntetést.

Lampert Dezső az általános iskolai tanulmányait Gyulafirátóton, középiskolai tanulmányait pedig Veszprémben végezte. Tanulmányai után hamarosan bevonult katonának az MH 87. Bakony Harci Helikopter Ezredhez, ahol leszerelését követően még további 6 évet közalkalmazottként dolgozott. A Honvédség után az Országos Mentőszolgálat következett, majd több mint 20 év értékesítőként eltöltött idő után érkezett meg jelenlegi munkájához: a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Műszaki Osztályán gépjármű ügyintéző.

Aktív tagja az Országos Polgárőr Szövetség motoros tagozatának, számtalan rendezvényt biztosítottak közös szolgálattal a Veszprémi Rendőrkapitányság rendőr motorosaival. Munkáját a Veszprémi Rendőrkapitányság két alkalommal Sárkányölő Szent György plakettel ismerte el.

Lampert Dezső több mint 10 éve tagja a Gyulafirátóti Polgárőr Egyesületnek, ahol 2022 óta látja el az elnöki tevékenységeket. Aktív, agilis, segítőkész polgárőr, akinek szívügye a polgárőrség. Vezetői feladatát maximálisan ellátja. Veszprém város rendezvényein hol rendőrrel, hol önállóan rendszeresen részt vesz, szolgálatot teljesít. Szakmai tudása, rátermettsége, elkötelezettsége a polgárőr mozgalom iránt biztosítéka a további sikeres és eredményes munkavégzésnek. – állt a laudációban.

A küldöttgyűlésen a díj átadása után Mezei József, a polgárőr szövetség elnöke beszámolt a szervezet eddigi tevékenységéről, valamint Anda György rendőr ezredes, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese is köszöntötte a résztvevőket, és köszönetét, elismerését fejezte ki a polgárőrök áldozatos, segítőkész munkájáért.

A programon elismeréseket vehettek át azok a polgárőrök, akik hosszú ideje kiemelkedő szorgalommal látták el feladataikat. Anda György Sárkányölő Szent György-emlékplakettet adott át a közbiztonság érdekében végzett kiemelkedő, önzetlen tevékenységéért, illetve a rendőrség munkájának támogatásáért:

️Vörös Dezsőnek (Dudari Polgárőr Egyesület),
Mayer Szabolcsnak (Veszprémi Polgárőr Egyesület),
Szántó Zsuzsannának (Ajkai Polgárőr Egyesület),
Noszlopy Dezsőnek (Noszlopi Polgárőr Egyesület),
Pammer Zoltánnak (Pápai Polgárőr Egyesület),
Pálinkásné Hegedűs Szimonettának (Tési Polgárőr Egyesület),
Csécs Zoltánnak (Tapolcai Polgárőr Egyesület),
Szántó Krisztiánnak (Sümegi Polgárőr Egyesület).

Szabó Aladár Tamás polgárőrt pedig a Polgárőr Érdemkereszt bronz fokozatával díjazták.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Eldőlt, ki lesz a következő magyar űrhajós Eldőlt, ki lesz a következő magyar űrhajós A szakértői bizottság végleges döntése alapján Kapu Tibor lehet az az ember, akit Magyarország hosszú évtizedek után ismét a világűrbe küld, míg a tartalék űrhajós Cserényi Gyula lesz, ők fogják elvégezni a kiképzés utolsó fázisát - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten. ma 10:07 Veszprémből népszerűsítették a triatlont Veszprémből népszerűsítették a triatlont Újabb bizonyítékát adta Veszprém, hogy nem légből kapott az a terve, hogy hamarosan bezsebeljen egy újabb nemzetközi címet az Európa Sportfővárosa formájában. Ebben a helyi sportkluboknak is nagy szerepe lesz, akik közül vasárnap a Spirit SC mutatta meg, hogyan kell egy professzionális triatlonversenyt megszervezni. Az uszodánál több százan – amatőrök és profi sportolók – küzdötték le a saját korlázaikat úszásban, kerékpározásban és futásban. ma 14:56 A piros autó és a kék sziréna elvarázsolja a gyermekeket A piros autó és a kék sziréna elvarázsolja a gyermekeket Nagy siker volt a tűzoltóság gyermeknapi programja. Képgalériánkban megmutatjuk a legvidámabb pillanatokat. ma 11:24 Még az eső ellen is hatásos volt a dózsavárosiak jó kedve Dózsaváros Még az eső ellen is hatásos volt a dózsavárosiak jó kedve Nyárbúcsúztatóból már sokat tartottak, de nyárköszöntőből ez volt az első, amit szombaton szerveztek meg a Dózsavárosban a Martinovics téren. tegnap 14:35

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.