Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
19°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
19°C

Házszámtábla: funkcionalitás és dizájn egyben!

2024. április 22. 11:22

Tudtad-e, hogy nemcsak praktikus okokból, de törvényi előírás szerint is olvashatóan fel kell tüntetni a házszámot otthonunkon? Ha eddig ezzel nem foglalkoztál, épp itt az ideje! 50 ezer forintig terjedő helyszíni büntetést kaphatsz, de akár 150 ezer forintos közigazgatási bírságot is szabhatnak ki mulasztás miatt.

Ha egy igazán egyedi, stílusos megjelenítésre lenne szükséged, akkor nézz körül a Doordeco házszámtáblái között! Letisztultságuknak köszönhetően ezek akár otthonod díszei is lehetnek.

Miért kell a házszámtábla?

A már említett törvényi okok mellett saját magunk hasznára is válik, ha látható a házszámunk. Baj esetén könnyebben megtalálnak a tűzoltók, mentők, rendőrök. De egy futár vagy postás számára is sokkal egyszerűbb a kiszállítás, ha pontosan behatárolható a szállítási cím. Nem beszélve a vendégekről, akik így szintén könnyebben eltalálnak Hozzád.

Választási szempontok

Amikor házszámtáblát rendelünk vagy veszünk, a méret, a láthatóság, a stílus és az időtállóság szempontjából vizsgáljuk meg a lehetőségeket. Ha túl kicsi vagy nem figyelemfelkeltő a szám, akkor senki nem fogja észrevenni. Ha pedig gyökeresen más, mint az otthonunk külső megjelenése, akkor megbontja a harmóniát.

Az sem jó, ha a tábla nem tartós anyagból készül, mert könnyen tönkremehet és senki nem fogja jól látni. Figyeljünk a részletekre, és döntsünk ennek megfelelően!

Kreatív, egyedi megjelenés

Attól tartasz, hogy elcsúfítja majd az otthonod a házszám? Ne aggódj miatta! Vannak már egészen egyedi lehetőségek. Így nemcsak egy kötelező elem lesz a sok közül, hanem igazi dizájnos megjelenést kölcsönözhetsz vele a házatoknak. A Doordeco például csillogó, üveghatású műanyag lapokra nyomtatja rá az utcanevet, számot.

Mi jellemzi még ezeket a táblákat?

  • A termékekhez tartozó szerkesztővel teljesen egyedi, játékos és kreatív betűtípusokat adhatsz meg.
  • Bár üveghatásúak, de nem üvegek! Így fúrhatod nyugodtan, nem törnek.
  • Vízhatlanok, UV-álló a felületük, jól tűrik a fagyokat is.
  • Különböző stílusok, színek közül választhatsz.
  • Csavarokkal vagy ragasztóval is rögzítheted.
  • Távtartóval kb. 1 cm-es távolságban tudod “lebegtetni” a táblákat, de ha közvetlenül a felületre szeretnéd helyezni, arra is van lehetőség.

Hová rögzítsd a házszámot?

Ha sikerült kiválasztani azt a házszámot, ami mind stílus, mind tartósság szempontjából megfelelő, akkor jöhet a kihelyezés! Itt kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy távolról, az útról is jól láthatóak legyen. Vagyis nem mindegy, milyen és mekkora betűvel kerül rá a cím, házszám. Célszerű a postaláda mellé vagy a bejárati ajtóra tenni. Amennyiben távolabb laksz az úttól, akkor a világításra is külön figyelni kell!

Egy jól megszerkesztett, dizájnos házszámtábla nem csupán funkcionális elvárásokat teljesít, hanem esztétikailag is tökéletes illeszkedik az otthonunk stílusához. A választásban segítségünkre lehet a Doordeco, érdemes körülnézni náluk!
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.