Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
19°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
19°C

Erotikus ruházat a történelem hasábjain keresztül

2024. április 22. 11:24

Az erotikus ruházat szinte vonzza a tekintetet. A titokzatos, csábító kialakítás hamar megmozgatja a férfiak fantáziáját. Habár sokan úgy vélik, hogy ezek a tüzes darabok a modern társadalom vívmányai, ez azonban nem így van, ugyanis már az ókorban is gyakorta viseltek ilyet a nők.

Az Erotikamarket.eu Lingerie Wholesale, azaz fehérnemű nagykereskedés visszafogott és szexis darabokat egyaránt tartalmaz. Ha szeretnénk felébreszteni a bennünk szunnyadó szexistennőt, akkor egy csábos darabbal ezt könnyen elérhetjük.

Erotikus ruházat kezdetben

Az erotikus ruházat története egészen hosszú időre, az ókori civilizációkig nyúlik vissza. Az ókori Egyiptomban különösen elterjedtek voltak ezek a darabok, mivel számos szobor és festmény maradt fenn, melyek ékes bizonyítékai ennek. A csábos ruhák jellemzően vékony anyagból készültek és alaposan kihangsúlyozták a női test sziluettjét.

Az ókori Hellászban szintén sokszor hordtak testhezálló ruhákat a nők. A hellén női szobrokat gyakran ábrázolták az alakot kiemelő hosszú fátyolos szoknyákban. Amellett, hogy ezek a darabok kihangsúlyozták a női alakot, a testmozgást is megkönnyítették.

Ezzel szemben a középkorban az erotikus ruházat viselése tabuvá vált. Különösen az egyház és a különféle vallásos intézmények kardoskodtak ellene és szigorú szabályokkal igyekeztek tiltani a nőket ezektől. Ennek ellenére voltak olyan darabok, melyek hangsúlyozták a női testrészeket, mint például a derék vagy a mellek.

A modern kor és a szabadabb öltözködés

Az erotikus ruházatot, illetve a hagyományos öltözködést tekintve a modern kor komoly változtatásokat hozott. Például a 19. században megjelentek az első fehérneműk. Az ipari következtében a harisnya tömeges gyártás is beindult, így szélesebb tömeg számára vált elérhetővé.

A 20. században még több lehetőség adódott öltözködés terén. Szép lassan a ruhák az önkifejezés eszközévé váltak. A 60-as és 70-es években a szexuális forradalom megállíthatatlanul hódított, így az erotikus ruházat minden korábbinál jobban elterjedt.

A 80-as, 90-es években pedig olyan anyagok felfedezése is segítette a csábító megjelenés elérését, mint a latex. Ráadásul az emberek is sokkal szabadabban álltak a témához, így az önkifejezés a hálószobában is megvalósulhatott.

Az erotikus ruházat napjainkban

A 21. században rengeteg lehetőségünk van, hogy szexis fehérneműt vagy egy csábító erotikus ruhát húzzunk. Ezáltal a szexuális preferenciáinkat és identitásunkat is kifejezhetjük. Ha már egy ideje ellaposodott a párkapcsolatunk vagy házasságunk, akkor szintén jó opció lehet az erotikus ruha, mellyel meg lehet fűszerezni az estéket.

A ruhaiparban, így az erotikus ruhák terén is egyre fontosabb a fenntarthatóság, így ma már erre is nagy hangsúlyt fektetnek a gyártók. A széles körű kínálatban megtalálhatjuk azokat a darabokat, melyekben komfortosan és szexin érezhetjük magunkat.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.