Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 27. Hella
Veszprém
24°C
2024. május 27. Hella
Veszprém
24°C

Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások

2024. április 22. 16:29
Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt.

Volt olyan veszprémi lakos, aki a liftből fordult vissza, hogy aláírhassa valamelyik Fidesz-KDNP-s jelöltnek az aláíróívét, más az autóból integetett a stand felé, hogy addig mindenképpen maradjanak ott, amíg nem parkol le és írja alá ő is az ajánlást.

Ez csak néhány olyan tapasztalat, ami azt bizonyítja, hogy a veszprémiek támogatják és kitartanak a mostani jobboldali városvezetés mellett, és azt szeretnék, ha a következő politikai ciklusban is a mostani irányvonalak mentén haladna előre a város. Ezt Porga Gyula mondta, aki a tizenkettő jelölttársával együtt hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatón a Városháza előtt, ahol ezután mindenki hivatalosan is leadta az összegyűlt aláírásokat a helyi választási bizottságnál. Amint a plénum ellenőrzi ezek hitelességét és rendben találja azt, jogilag is hivatalossá válik a jelöltségük.

Porga Gyula a sajtón keresztül is megköszönte a veszprémiek támogatását, úgy fogalmazott, hogy jó volt megtapasztalni a bíztatást és bizalmat, amit jól bizonyít az is, hogy alig néhány óra alatt minden jelölt összegyűjtötte a szükséges aláírás többszörösét is.

A limit egyébként a polgármesternél 300 érvényes aláírás, a képviselőknél pedig a körzetében élő választókorú lakosság 1%-a, ez körülbelül 30-40 ember.

Kérdésünkre a polgármester elmondta, hogy a korábbi kampányokhoz képest most még aktívabbak voltak a választók, ilyen gyorsan még sohasem sikerült összegyűjteni a támogatásokat.

A többi politikai szervezet esetében is érkeztek hírek az aláírásgyűjtésről. Az Adamecz-féle új veszprémi baloldal, az Együtt Veszprémért Egyesület szombat este szintén bejelentette, hogy tizenkét jelöltjük is megugrotta ezt és ők is összegyűjtötték a támogatásokat. Rajtuk kívül a Mi Hazánk Mozgalom is elkezdte az aláírások összegyűjtését tizenkét képviselő-, valamint egy polgármester-jelöltjüknek. A Kétfarkú Kutyapárt információink szerint pedig polgármestert nem, de képviselő-jelölteket állít Veszprémben, ők még gyűjtik a támogatói aláírásokat.

A baloldali pártok összefogása Hartmann Ferenccel az élükön még nem kommunikálta, hogy sikerült-e összegyűjteni a támogatásokat (Amennyiben ez változik, cikkünket frissítjük.)

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Eldőlt, ki lesz a következő magyar űrhajós Eldőlt, ki lesz a következő magyar űrhajós A szakértői bizottság végleges döntése alapján Kapu Tibor lehet az az ember, akit Magyarország hosszú évtizedek után ismét a világűrbe küld, míg a tartalék űrhajós Cserényi Gyula lesz, ők fogják elvégezni a kiképzés utolsó fázisát - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten. ma 10:07 Veszprémből népszerűsítették a triatlont Veszprémből népszerűsítették a triatlont Újabb bizonyítékát adta Veszprém, hogy nem légből kapott az a terve, hogy hamarosan bezsebeljen egy újabb nemzetközi címet az Európa Sportfővárosa formájában. Ebben a helyi sportkluboknak is nagy szerepe lesz, akik közül vasárnap a Spirit SC mutatta meg, hogyan kell egy professzionális triatlonversenyt megszervezni. Az uszodánál több százan – amatőrök és profi sportolók – küzdötték le a saját korlázaikat úszásban, kerékpározásban és futásban. ma 14:56 Porga Gyula: A béke üzenetét továbbítom a világnak ezeresztendős városunkból Porga Gyula: A béke üzenetét továbbítom a világnak ezeresztendős városunkból A Hősök Napján azokra a magyar katonákra és polgári személyekre emlékezünk, akik háborús események, harcok során estek el, mert hazájukat, népüket, szeretteiket, családjukat védelmezték. Veszprémben több helyen tartottak megemlékezéseket, a központi ünnepséget vasárnap a Vörösmarty téri emlékműnél, ahol Porga Gyula polgármester mondott ünnepi beszédet katonai tiszteletadás mellett. ma 0:09 A piros autó és a kék sziréna elvarázsolja a gyermekeket A piros autó és a kék sziréna elvarázsolja a gyermekeket Nagy siker volt a tűzoltóság gyermeknapi programja. Képgalériánkban megmutatjuk a legvidámabb pillanatokat. ma 11:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.