Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat!

2024. április 24. 8:12
Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el.

Az akciót először 2020-ban hirdették meg az MSZP helyi képviselői az LMP-vel és a Párbeszéddel közösen, egy lakossági akciót felkarolva, amely során megunt, de még használható játékokat helyeztek ki a játszóterekre a szülők a gyerekek legnagyobb örömére. Ehhez csatlakozva elsősorban homokozó játékokat, lapátokat, vödröket, formákat, markolókat gyűjtöttek, de kaptak robogókat is, amelyeket a város 4-5 játszóterén helyeztek ki, többek között a Sólyi utcába, a Pöltenberger utcába és a Halle lakótelepen.

Somfai Attila, Hartmann FerencSomfai Attila, Hartmann Ferenc

A gyűjtési akció idén is folytatódik, immár a Híd a Városért Egyesület támogatásával. A felajánlásokat április 23-tól május 20-ig várják az MSZP Veszprém, Kereszt utca 9. szám alatti irodájában munkanapokon 9-től 18 óráig, amelyeket saját forrásból vásárolt játékokkal kiegészítve még gyereknap előtt a város játszóterein ki is helyeznek – főként olyanokon, amelyek kerítéssel vannak körbevéve, természetesen van bennük homokozó és lakóházak határolják őket.

Somfai Attila, az egyesület önkormányzati képviselő-jelöltje elárulta, nagy örömükre szolgált, hogy kezdeményezésüket anno a környéken lakók is továbbvitték, új elemekkel frissítették a játékállományt, illetve a meglévőkről is gondoskodtak, rendben tartották őket. Somfai szerint fontos, hogy minél több ilyen alulról szerveződő kezdeményezés kapjon támogatást, így például remélik, a jövőben a VKSZ által felkarolt lakossági cserepont akció is folytatódhat majd és a város minél több pontján jön még létre hasonló.

Ami a játszótereket illeti, Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő hozzátette, szeretnék, ha a jövőben ivókutakat és lehetőség szerint árnyékolókat is kihelyeznének ezeken a helyeken, hiszen a klímaváltozást egyre inkább érezni, a nyaraink egyre melegebbek, ilyenkor pedig pár korty víz és egy kis árnyék rendkívül fontos. Éppen ezért kezdeményezik, hogy a jövőbeli játszótérfejlesztéseknél ez a szempont is helyet kapjon.

Bertalan Melinda
Szalai Csaba
további cikkek
A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkaidő statisztikájában a kávészünetek látszólag csak kidobott percek a termelékenységből, viszont több kutatás is igazolta már, hogy a munkahelyen elköltött kávék nem csak az egészségre, hanem a munkabírásra is jó hatással van. Persze ebben az esetben is ott villog a mértékletesség piros lámpája. tegnap 13:24 Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre közélet Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre Lemondott Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP két társelnöke a párt választmányának szombati ülésén a június 9-i európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választás eredményei miatt. Erről a két politikus a Facebook-oldalán számolt be. 2024. június 22. 16:35 Gryllus Dániel a költészet szerepéről kultúra Gryllus Dániel a költészet szerepéről Idén Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka alapító tagja nyitotta meg a veszprémi Ünnepi Könyvhetet. A szavakat dallamok követték, Gryllus citerával kísérte magát, s persze a nóták között mesélt könyvekről is, versekről, Kányádiról, Weöres Sándorról… Órákig tudtuk volna hallgatni… 2024. június 22. 17:02 Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. 2024. június 21. 11:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.